Çökertme cayır cayır yanıyor! Termik santralde tehlike yok

Muğla’nın Milas ilçesinde film ve dizi çekimlerinin yapıldığı turistik Çökertme Mahallesi alevlere teslim oldu. Bir anda mahallenin etrafını saran alevler vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yangının bölgedeki termik santrale yaklaştığı iddiası halk arasında paniğe yol açtı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ören ve termik santral için bir tehlikenin söz konusu olmadığını açıkladı ve ekledi: "Ama Çökertme cayır cayır yanıyor"

Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler’de başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisi ile Bodrum’a ulaştı. Yukarı ve Aşağı Mazı Mahallerinde etkili olan alevler, akşam saatlerinde filmlere konu olan türkülere ilham veren Çökertme Mahallesi’ne ulaştı.

Yolu üstünde ne var ne yok küle çeviren alevler mahalleye yaklaşınca, vatandaşlar hızlıca evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Karayolu ile olan ulaşım kesildi. Deniz yolu ile vatandaşlar güvenli bölgelere götürüldü.

"TERMİK SANTRAL TEHLİKE ALTINDA" İDDİASI

Mahallede ekiplerin alevlerle mücadelesi sürerken Çökertme Mahallesi’nde etkili olan alevlerin bölgeye yakın konumda bulunan Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşmasından korkulduğu belirtildi.

Alevlerin termik santraline ulaşması halinde büyük bir facianın yaşanmasından çekinilirken, ekiplerin yangını söndürmek için yoğun çabası devam ediyor. Havanın kararması ile birlikte yangına karadan müdahalenin sabah saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi.

HALUK LEVENT'TEN BODRUM PAYLAŞIMI

Bodrum'da lojistik destek biriminden görüntü paylaşan ünlü sanatçı Haluk Levent, Çökertme, Bozalan, Ören ve Gökbel bölgelerindeki yangınla mücadelede çok büyük zorluklar olduğunu söyledi. Levent ayrıca alevlerin Ören'deki termal santrale yaklaşma tehlikesi olduğuna dikkat çekerek havadan destek beklendiğini ifade etti.

FELAKET SÖYLENTİSİ ASILSIZ ÇIKTI AMA ÇÖKERTME YANIYOR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, Çökertme ve çevresindeki son durum hakkında bilgi verdi. Orman yangınında Çökertme'nin "cayır cayır yandığını" belirten Tokat, Ören ve termik santral için bir tehlikenin söz konusu olmadığını açıkladı.

Sosyal medyadaki dezenformasyondan şikayet eden Başkan Tokat şunları söyledi: "Şu anda yanmakta olan Çökertme Mahallesi'nin hemen girişindeyiz. Az önce mahallenin girişine kadar ilerleyebildik. Gerçekten Çökertme cayır cayır yanıyor ve çok şiddetli bir rüzgar var. Allahtan denize doğru esiyor bu rüzgar. Yollarda bir sorun yok, yollarımız açık. Ören ve termik santral için şu an bir tehlike görünmüyor. Zaten rüzgar da ters yönde estiği için şu an Çökertme, Gökbel ve Bozalan için tehlike sözkonusu burada. Çok değişik spekülatif söylentiler ortaya atılıyor. Bunlara itibar edilmemesini rica ediyoruz. Resmi kurumlardan bir açıklama yapılmadan bu konuda halkımızın yanlış bilgilendirilmesi doğru değil. Tekrar ediyorum Ören ve termik santralde tehlike yok ama Çökertme cayır cayır yanıyor."

Çökertme cayır cayır yanıyor! Termik santralde tehlike yok ile ilgili etiketler Bodrum Yangın Orman Yangını Haluk Levent çökertme termik santral

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.