"Çok yüksek riskli illerde" yeni tedbirler başlıyor

Karadeniz Bölgesi'nde salgındaki tehlikeli boyut sürerken yeni tedbirler geldi. Rize'de düğünlere katılımcı sınırı gelirken, Gümüşhane'de ise köy ve yaylalara çıkışlar yasaklandı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre 'Çok yüksek riskli iller' arasında yer alan illerin büyük bir çoğunluğunun yer aldığı Karadeniz'de yeni kısıtlama tedbirleri alındı. Rize'de açılış ve kokteyl gibi insanların bir arada bulunduğu etkinlikler yasaklanırken, düğünlere katılım ise 50 kişiyle sınırlandırıldı. Gümüşhane'de ise yayla ve köylere çıkışlar yasaklanırken denetimler ise arttırıldı.

RİZE'DE YENİ TEDBİRLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı 20-26 Şubat'ta Covid-19 vaka sayısı haritasına göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il Karadeniz’den çıktı. Ordu, Samsun, Giresun ve Trabzon’dan sonra en çok vaka görülen Rize'de ek tedbirler alındı. Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, iş yeri, sivil toplum kuruluşları gibi yerlerin açılış, kokteyl, kurdele kesme gibi bir arada bulunmayı gerektirecek etkinlikleri yasaklandı.

RİZE'DE NİKAH VE DÜĞÜNLERDE KATILIMCILAR 50 KİŞİYİ GEÇMEYECEK

İçişleri Bakanlığı’nın ‘Risk Gruplarına göre Alınacak Tedbirler’ konulu genelgesinin yanında Rize için alınan yeni kararlar şöyle:

“Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil, kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliğin ertelenmesine, iş yeri, sivil toplum kuruluşları gibi yerlerin açılış, kokteyl, kurdele kesme gibi bir arada bulunmayı gerektirecek etkinliklerinin yasaklanmasına, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerde katılımın kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere izin verilmesine, kamu kurumlarında normal mesai uygulamasına geçilmesine karar verildi."

YAYLA VE KÖYLERE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Öte yandan, Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, çok yüksek risk grubunda yer alan kent için yeni tedbirler aldı. Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanan kurul, son günlerde vaka sayılarında meydana gelen artışın önüne geçilmesi, salgınla mücadelenin sürekliliğinin sağlanması ve zaafa uğramasının engellenmesini sağlamak için yeni kararları devreye aldı.

Kentte mevsim itibari ile yapılacak tarımsal faaliyet bulunmadığından hayvancılıkla uğraşanlar hariç olmak üzere hafta sonlarında köylere, kırsal mahallelere ve yaylalara gidilmesi yasaklandı. Kararda il genelinde tüm köy ve mahalle muhtarlarının, apartman ve site yöneticilerinin ve görevlilerinin, sorumlu oldukları alanlarda Covid-19 salgını açısından bulaş kaynağı oluşturacak nişan, kına, mevlit, taziye, gün ve doğum günü, toplu maç izlenmesi gibi bir arada bulunulmasına neden olacak etkinliklere izin verilmemesine karar verildi. Cenaze merasimlerinde bulunması gereken kişi sayısı da 30 kişi ile sınırlandırıldı.

 

"Çok yüksek riskli illerde" yeni tedbirler başlıyor ile ilgili etiketler Rize Gümüşhane kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.