Çok sayıda ülkeye seyahat kısıtlaması geldi

ABD Başkanı Joe Biden, koronavirüs salgını ile ilgili yeni bir kararnameye imza attı. Aynı zamanda önceki Başkan Donald Trump'ın giderayak imzaladığı kararnameyi de iptal eden Biden, Schengen Bölgesi, İngiltere, İrlanda, Brezilya ve Güney Afrika'dan, ABD'ye yapılacak seyahatlerde ülke vatandaşı olmayan kişilere yasak getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, önceki Başkan Donald Trump'ın Kovid-19 nedeniyle söz konusu ülkelere uygulanan seyahat yasağının, 26 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırılması kararını geçersiz kılan bir kararname imzaladı ve önceki listeye yeni tür mutasyonlardan birinin bulunduğu Güney Afrika'yı da ekledi.

İmzaladığı kararnamede Başkan Biden, "Kovid-19'un mutasyonlarını ve hastalığın yayılmaya devam ettiğini göz önüne alarak, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), uluslararası seyahat politikalarını yeniden inceledi. Schengen bölgesi, İngiltere, İrlanda, Brezilya ve Güney Afrika'daki sağlık durumlarının incelenmesinin ardından ABD'ye gelen kişilere yönelik seyahat kısıtlaması uygulanmasına karar verdik." dedi.

Çok sayıda ülkeye seyahat kısıtlaması geldi

Buna göre, kararnamede yer alan ülkelerden gelen ya da son 14 günde bu ülkelerde bulunan ABD vatandaşı olmayan kişiler, ABD'ye giremeyecek.

TRUMP 18 OCAK'TA YASAĞI KALDIRMIŞTI

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Mart 2020'de yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Kovid-19 nedeniyle Schengen ülkelerine seyahat kısıtlaması getirdiğini duyurmuş ve listeye daha sonra İngiltere, İrlanda ve Brezilya da eklenmişti.

Trump, 18 Ocak'ta imzaladığı kararname ile bu kısıtlamanın 26 Ocak 2021'de kalkacağını ilan etmişti.

Çok sayıda ülkeye seyahat kısıtlaması geldi ile ilgili etiketler ABD Trump Joe Biden kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.