Çok sayıda öğrencide Kovid-19 bulundu

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Benekli köyü ilkokulu ve ortaokulunda bazı öğrenciler koronavirüse yakalandı. Öğrencilerin yapılan testlerinin pozitif çıkması üzerine okul karantinaya alındı.

Bitlis'in Tatvan ilçesi Benekli köyünde Benekli ilk ve ortaokulunda birçok öğrencinin Kovid-19 testeleri pozitif çıktı.

Tatvan Kaymakamlığı okulu karantinaya alıp, giriş ve çıkışları yasakladı.

Tatvan Kaymakamlığı’ndan Benekli ilk ve ortaokuluna ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

Bitlis ili Tatvan ilçesi Benekli köyünde pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunmasına bağlı olarak okullarımızda da numune sonucu pozitif çıkan ve Covid-19 semptomlarını gösteren öğrencilerimizde artış görülmektedir.

Bu sebeple İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddesi kapsamında Benekli köyü ortaokulu, Benekli köyü ilkokulunun kapanıp karantinaya alınması ve okullara giriş çıkışların 20 Ekim 2020 tarih ve saat 08.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar yasaklanması, gerekli tedbirlerin kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesi konusunda oy birliğiyle karar alınmıştır.

(İHA)

Çok sayıda öğrencide Kovid-19 bulundu ile ilgili etiketler Bitlis Tatvan Okul Karantina benekli kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.