Çok dilli müzik topluluğu KoroBİZ şarkılarını özgürlük ve eşitlik için söyledi

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun, Balat Kültür Evi’nde yürüttüğü çalışma KoroBİZ’in Ekim ayı konseri 28 Ekim 2022 tarihinde Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Büyük coşku ile dinlenen konserde en büyük alkışı İran’da özgürlük için direnen kadınları selamlamak için Farsça seslendirilen Eşitlik Şarkısı’ aldı. İşte detaylar…

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun, Balat Kültür Evi’nde yürüttüğü çalışma KoroBİZ’in Ekim ayı konseri 28 Ekim 2022 tarihinde Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Çok dilli müzik topluluğu KoroBİZ şarkılarını özgürlük ve eşitlik için söyledi

Müziğin birleştirici gücüne vurgu yapan açılış konuşmasında Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sevil Koca şunları söyledi: “Müzik insandan insana ulaşan evrensel bir dildir. Dili, dini ve kültürü farklı insanları, aynı ezgide birleştirecek güce sahiptir. Soroptimistler olarak daha barışçıl ve özgür bir dünya yaratabilme hedefimiz doğrultusunda KoroBiz’i kurguladık”

Büyük coşkuyla ayakta dinlenen konserde en büyük alkışı; İran’da özgürlükleri için direnen kadınları selamlamak üzere Farsça seslendirilen ‘Eşitlik Şarkısı’ aldı. Ermenice ‘Barış Şarkısı’na salondaki izleyiciler arasından çok sayıda seyirci eşlik etti. Konserin final şarkısı olarak seslendirilen ‘Ey Özgürlük’ ise tüm izleyicilerle birlikte ayakta söylendi.

KOROBİZ NEDİR?

AB Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog (ELELE) Projesi desteğiyle kurulan KoroBİZ, Koro Şefi Cengiz Ünal’ın yönetiminde ilk kez bir araya gelen, 17-29 yaş arasında 34 koro üyesinden oluşuyor. Konserde Anadolu coğrafyasında konuşulan farklı dillerde, Ladino, Romanes, Rumca, Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça parçalar seslendirildi.

 

 

 

Çok dilli müzik topluluğu KoroBİZ şarkılarını özgürlük ve eşitlik için söyledi ile ilgili etiketler Konser Kadıköy
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.