Çok buluyor az atıyor, az veriyor çok yiyor!

Fenerbahçe çok pozisyona giriyor buna karşın az gol atıyor. Ama kalesinde gördüğü az sayıdaki pozisyonlarda çok gol yiyor. Bu yüzdeler de sarı lacivertlilerin maç kazanmasını zorlaştırıyor.

Fenerbahçe ligin ilk 6 haftasını 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile 9. sırada tamamlarken istatistikler sarı lacivertlilerin aslında çok daha yukarılarda olabileceğini gösteriyor. Rakiplerine maçlarda genellikle üstünlük kurmasına rağmen gol atmakta zorlanan sarı lacivertliler, Başakşehir ve Galatasaray ile birlikte ligin en çok gol pozisyonuna giren takımı...

Fenerbahçe ilk 6 haftada 40 önemli gol pozisyonuna girerken 5’i Kasımpaşa maçında olmak üzere sadece 11 gol attılar. Yüzde 27’lik oran tutturan sarı lacivertliler skor yapmakta sıkıntı çekince maçlarda da istediği sonuçları bir türlü alamıyor.

GELEN HER TOP GOL OLUYOR

Fenerbahçe gibi 40 pozisyona giren Galatasaray ise, yüzde 30’luk bir gol yüzdesi yakaladı. Bunu tüm maçlara yayan sarı kırmızılılar puanları da topladı. Fenerbahçe, kalesinde 12 pozisyon gören Gençlerbirliği’nin ardından 18 pozisyon ile en az pozisyon veren takım. Ama burada da Fenerbahçe büyük bir sıkıntı yaşıyor.

Verilen 18 pozisyonda top 8 kez Fenerbahçe ağları ile buluşmuş. Bu 8 golün 2 tanesi penaltıdan. Bu da yüzde 44’lük bir ortalama ve ligin açık ara kalesinde gördüğü pozisyonlarda en çok gol yiyen takımı olmalarına yol açıyor.

Kaynak: Hürriyet

Çok buluyor az atıyor, az veriyor çok yiyor! ile ilgili etiketler Fenerbahçe
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.