Çocukları özel okullarda okuyan veliler dikkat! Uzmanlar uyardı: “O açıklamayı beklemeden kayıt yenilemeyin!”

“Erken kayıt fırsatı” başlığı altında henüz yeni yıl gelmeden senelik fiyatlarını göndermeye başlayan özel okullara ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar, velileri kayıt yenileme konusunda uyardı.

Bir yılı aşkın süredir hem para piyasalarında hem altın piyasasında hem de finansal alanları direkt olarak etkileyen diğer başlıklar altında yaşanan olumsuz gelişmeler, hizmet satan her noktada fahiş fiyat uygulamalarının gözlenmesine sebep oldu. Bu durum vatandaşların tüm maaş iyileştirmelerine rağmen ay sonlarını getirememelerine sebep olurken özellikle temel hizmet alanlarına yansıyan yüksek oranlı zamlar, vatandaşları köşeye sıkıştırdı.

Gıda sektörü başta olmak üzere birçok sektörde fahiş fiyatlar açıklanırken son bir yıllık zaman dilimi içerisinde eğitim alanında da farklı finansal uygulamalarında gündemde olduğu öğrenildi. Maliyetlerden ve diğer alanlarda yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenerek kayıt ücretlerine sene başında yüksek oranlı zamlar yansıtan özel kurumlar, 2023 yılı kayıtları için şimdiden hazırlıklara başladı. Velilere erken kayıt dönemlerine ilişkin “indirim fırsatı” içerikli mesajlar gönderilmeye devam edilirken işin uzmanlarından velilere önemli uyarılar geldi.

YÜZDE 100’Ü AŞAN ZAM!

Çocukları özel okullarda okuyan veliler dikkat! Uzmanlar uyardı: “O açıklamayı beklemeden kayıt yenilemeyin!”

ATV ekranında yayınlanan bir habere göre okullar açılalı henüz 3- 4 ay olmuşken velilere yeni yıla ilişkin zam mesajları gönderilmeye başlandı. “Erken kayıt fırsatı” başlığı ile gönderilen mesajlara dikkat çeken veliler, görüşme sonucunda kendilerinden istenilen rakamlar karşısında şoke olduklarını ifade etti.

Özel okul fiyatlarına ilişkin konuşan bir veli, 1’inci sınıfa başlayan oğlu için geçtiğimiz yıl 50 bin TL ödediğini belirtirken bu yıl aynı okulun kendisinden 112 bin TL talep ettiğine dikkat çekti. Bir anne ise kızının okuduğu okula geçtiğimiz yıl 80 bin TL verdiğini ancak aynı okulun yeni dönem için kendisinden 175 bin TL talep ettiğine dikkat çekti.

UZMANLARDAN UYARI!

2023 yılına girilmemiş olmasına rağmen ailelerden “erken kayıt fırsatı” başlığı altında yüzde 100’ü aşan kayıt fiyatları talep eden özel okullara karşı aileleri uyaran uzmanlar, devletin henüz özel okulların fiyatlandırmalarına ilişkin üst zam limitini duyurmadığına dikkat çekti. Bu sebep ile uzmanlar, ocak ayında açıklanacağı tahmin edilen sınırı beklemeleri konusunda velileri uyardı. 

Çocukları özel okullarda okuyan veliler dikkat! Uzmanlar uyardı: “O açıklamayı beklemeden kayıt yenilemeyin!” ile ilgili etiketler Okul zam
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.