"Çocukları camiye sokmak, camiyi kerhane haline getirmektir!" / VİDEO

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, görev süresi boyunca, çocukların camilerde daha fazla vakit geçirmesinin önünü açacak projeler geliştiren bir din adamı olarak dikkat çekti.

'Çocuk Dostu Camiler' projesinin temellerini atan, camilere çocuklar için oyun odaları ve alanları yapılmasını teşvik eden Görmez, her fırsatta camilere gelecek çocuklar konusunda yetişkinleri uyardı.

Özellikle Ramazan aylarında çocukları camilerde görmek isteyen Mehmet Görmez, “Çocukların hafızasında kötü iz bırakacak şekilde müdahale edecekseniz teravihinizi evinizde kılın diyorum. Camiye gelen çocuklar ister oynasın, ister koşuştursun. Onların hafızasında kötü iz bırakan müdahale kabul edilemez. Biz secdeye eğildiğinde çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan Peygamber’in ümmetiyiz. Bunu öğretmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

CAMİDEKİ ÇOCUKLAR İHLAS GRUBU YAZARINI RAHATSIZ ETTİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in bu yaklaşımı bazı "İlahiyatçı"ları rahatsız etti.

Daha önce "Kutlu Doğum haftası" ve 17 Aralık öncesi FETÖ lideri Fethullah Gülen'e gönderildiği iddia edilen bir mektup üzerinden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e saldıran İhlas Grubu, bu kez, camilerdeki çocukları Diyanet'e cephe almak için bahane haline getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı darbe gecesinde camilerden sala okutulmasını sağlayan Mehmet Görmez'e yönelik saldırıların merkez haline gelen TGRT Haber’de yine akıllara durgunluk veren açıklamalar yapıldı.

"Gönüllerin Sultanı Ramazan" isimli programa katılan Türkiye Gazetesi yazarı İlahiyatçı Osman Ünlü camilerde çocuk görmek istemediğini çok çirkin ifadelerle dile getirdi.

Kendisini "İlahiyatçı" olarak tanımlayan, ancak Hz. Muhammed'in namaz kılarken omuzuna çıkan torunlarına olan tutumundan habersiz olduğunu ortaya koyan Osman Ünlü, çocukların camilerde oynamasının "caiz olmadığını ve namazı bozduğunu" savundu.

Osman Ünlü daha da ileri giderek çok çirkin benzetmeler yaptı ve şu ifadeleri kullandı;

"Cemaat orada namaz kılıyor, çocuklar burada oyun oynuyor. Caiz mi; Değil... Kitalarda bu aynı şekilde caiz olmadığı yazılı. Bunu söyleyince; "Adam etkinlik yapıyor, neden müdahale ediyorsun!"... Senin etkinliğin batsın ya! Ne etkinliği! Bu yaptığın iş camiyi bozmak... Camiyi afedersin, yarın kerhane haline getirmektir, namazı bozmak aynı zamanda."

SuperHaber

"Çocukları camiye sokmak, camiyi kerhane haline getirmektir!" / VİDEO ile ilgili etiketler cami Çocuk tgrt haber ihlas grubu Mehmet Görmez osman ünlü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.