'Çocukları aşılamak yerine aşıları yoksul ülkelere bağışlayın'

Pandemiyle mücadelede çocukları ve gençleri aşılamaya hazırlanan zengin ülkelere seslenen Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, bu aşamaya geçmek yerine eldeki dozları yoksul ülkelere ulaşması için Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na bağışlamaları çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugünkü açıklamasında, koronavirüsün pandemisinin ikinci yılının ilkinden de öldürücü olma yolunda ilerlediğini, özellikle Hindistan'daki durumun çok endişe verici olduğunu belirtti.

Biontech-Pfizer aşısının ergenlerde kullanımı için yetki çıkmasının ardından çocukları ve gençleri de aşılamaya hazırlanan zengin ülkelere seslenen DSÖ Başkanı, bu aşamaya geçmek yerine eldeki dozları yoksul ülkelere ulaşması için Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) bağışlamaları çağrısı yaptı.

Tedros, "Aşı arzının çoğunu satın alan bir avuç zengin ülkede, artık düşük riskli gruplar aşılanıyor. Bazı ülkelerin neiye çocuklarını ve ergenlerini aşılamak istediklerini anlıyorum, ancak onları şu anda yeniden düşünmeye ve bunun yerine aşıları #COVAX'a bağışlamaya çağırıyorum" dedi.

'Çocukları aşılamak yerine aşıları yoksul ülkelere bağışlayın' ile ilgili etiketler DSÖ Çocuk aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.