'Çocuklara bir şey olmaz' diyenler bu haber size: Son 3 ayda çocuk vakaları yüzde 500'ün üstünde arttı!

Koronavirüs vakaları dünya ile bilirlikte ülkemizde de hızla artarken Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den virüsün bulaşıcılığının az olduğuna inanılan çocuklarla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Kurugöl, 3 ayda çocuk Covid-19 vakalarında yüzde 500'ün üzerinde artış olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Zafer Kurugöl, son dönemde hızla artan koronavirüs vaka sayıları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

"ÇOCUK ÖLÜMLERİ BİLE YAŞADIK"

Kurugöl, "Temmuz ayından beri hem ülkemizde hem dünyada delta varyantına bağlı olarak çocuk vakalarında büyük bir artış yaşandı. Temmuz ayında tüm vakaların yüzde 6'sı çocukken, ekim sonunda bu oran yüzde 37'lere çıktı. Yani çocuk vakalarında yüzde 500'ün üzerinde bir artış var. Çocuklardaki vakaların artışına paralel olarak yoğun bakım gerektiren ağır hastalarda da artış oldu. Hatta az sayıda olsa bile ölümleri bile yaşadık" diye konuştu.

 

"AB ÜLKELERİNDE AŞI YAŞI 5'E DÜŞECEK"

Ailelere, çocuklarına mutlaka aşı yaptırmalarını öneren Prof. Dr. Kurugöl, şunları söyledi:

"12-18 yaş grubu çocuklar ve aileleri lütfen çocuklarını aşılanmasından çekinmesinler. Hele hele kronik bir hastalıkları varsa, mutlaka aşı yaptırsınlar. Çünkü bu yaş grubunda aşıların etkili, koruyucu olduğu birçok çalışma ile ortaya konuldu. Yan etkilerinin çok az olup, diğer aşılardan farksız ve güvenilir olduğunu biliyoruz. Şu an gelişmiş ülkelerde milyonlarca çocuğa aşı yapılmış durumda. ABD'de aşı yaşı 5'e kadar düştü. Avrupa Birliği ülkeleri de aynı şekilde aşılama yaşını 5 yaşa çekmeyi değerlendiriyorlar.

 

BU ÜLKELER 2 YAŞ VE ÜZERİ ÇOCUKLARA AŞI YAPIYOR

Sadece Biontech değil Sinovac aşısı da çocuklara uygulanıyor. Örneğin; Çin, Şili, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'de Sinovac aşısı 3 yaş ve üzerindeki çocuklara yapılıyor. Hindistan ve Küba kendi aşılarını 2 yaş ve üzerine yapıyor.

"KRONİK RAHATSIZLIĞI BULUNAN ÇOCUKLAR MUTLAKA AŞI OLSUN"

Çocuklarda da aşının güvenilir ve etkili olduğu birçok çalışma ile ortaya konuldu. Bu nedenle, sağlıklı çocuklar da dahil olmak üzere 12 yaş üzeri tüm çocuklara aşı yaptırmalarını öneriyoruz. Lütfen anne-babalar tereddüt etmesin, çocuklarına aşı yaptırsınlar. Kronik rahatsızlığı bulunan çocuklar ise mutlaka aşı olsunlar."

'Çocuklara bir şey olmaz' diyenler bu haber size: Son 3 ayda çocuk vakaları yüzde 500'ün üstünde arttı! ile ilgili etiketler Çocuk Hastane yoğun bakım vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.