Çocuklar ağaçtan meyve değil kitap topladı...

Toplumda kitap hediye etme konusunda farkındalık oluşturmak ve çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, her yıl Nisan ayının üçüncü pazar günü düzenlenen “Kitap Hediye Günü”, 15 Nisan’da Miniatürk’te gerçekleştirildi.

Etkinlikte çocuklarına kitap hediye etme alışkanlığı olan ülkeler sıralamasında Türkiye’nin 140’ıncı sırada yer aldığına dikkat çekilerek “Okumalarını istiyorsak çocuklarımıza kitap hediye etmeyi bir alışkanlık haline getirmeliyiz” mesajı verildi.

Çocuklar ağaçtan meyve değil kitap topladı...

Bu yıl üçüncüsü kutlanan “Kitap Hediye Günü” için İstanbul Minatürk’te bulunan “Kitap Ağacı” kitaplarla donatıldı. Çocuklar ağaçtan meyve yerine hediye olarak kitapları topladılar.

Çocuklar ağaçtan meyve değil kitap topladı... - Resim : 2

İBB Kültür AŞ Kitap Hediye Günü’nü destekliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş, Herkese Kitap Vakfı ve Yayıncılar Birliği’nin işbirliği ile Miniatürk’te düzenlenen Kitap Hediye Günü’nde bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Miniatürk İşletme Müdürü Resul Erkan, İBB Kültür AŞ’nin Kitap Hediye Günü’nü her yıl desteklediğini belirterek, kitap okumayı sevdirip yaygınlaştırmak ve çocuklara kitap hediye edilmesini teşvik etmek amacıyla bu etkinliğin düzenlendiğini belirtti.

Çocuklar ağaçtan meyve değil kitap topladı... - Resim : 3

Her yıl Nisan ayının üçüncü pazarı Kitap Hediye Günü
Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver de konuşmasında kitabın en değerli hediye olduğunu belirterek, “Her yıl Nisan ayının üçüncü pazar günü insanların birbirlerine kitap hediye etmesini istiyoruz. IPSOS araştırma şirketinin yaptığı bir araştırmada çocuklarına kitap hediye etme alışkanlığı olan ülkeler sıralamasında Türkiye 180 ülke arasında sonlarda 140’ıncı sırada yer alıyor. Çocuklarımıza kitap hediye etmeyi bir alışkanlık haline getirmeliyiz. Bir kitap bir gelecektir. Her kitap yeni bir pencere açar. Okuyan Türkiye için birbirimize kitap hediye etmeyi unutmayalım” dedi.

Çocuklar ağaçtan meyve değil kitap topladı... - Resim : 4

Kitap Hediye Günü’nde çeşitli alışveriş merkezlerinde bugüne özgü etkinlikler yapıldı. Kitapevleri kitap dostları için özel sürprizler hazırladı. Sanatçılar, iş adamları, yazarlar ve vatandaşlar tanımadıkları bir kişiye kitap hediye etmek ve bulanları sevindirmek için içine özel bir not yazdıkları kitapları şehrin çeşitli yerlerine bıraktılar. Kitaplarını bırakırken çektikleri videoları sosyal medyalarında #KitapHediyeGünü etiketi ile paylaşarak arkadaşlarını da kitap bırakmaya davet ettiler.

Çocuklar ağaçtan meyve değil kitap topladı... ile ilgili etiketler kitap hediye günü kültür aş. istanbul büyükşehir belediye
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.