"Çocuğumun eşcinsel olmasını istemem"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü TV'de Nevşin Mengü'nün konuğu oldu. Mengü'nün ve sosyal medyadan gelen soruları yanıtlayan Akşener, Dark ile ilgili attığı tweete ve Kılıçdaroğlu ile anlaşarak bu mesajı atıp atmadığına açıklık getirdi. Madımak önergesine neden red oyu verdiklerini açıklayan Akşener, LGBTİ'ye de İstanbul Sözleşmesi uyarısında bulundu. Söze "Net söylüyorum" diye başlayan Akşener, "Çocuğumun torunumun böyle bir tercihi olmasını ister miyim, hayır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü TV'de Nevşin Mengü'nün konuğu oldu.

Mengü, ilk olarak Akşener'in çok konuşulan Dark tweetini sordu. Akşener diziyi izleyip izlemediğine ilişkin soruya "Dark’ın ikinci sezonunun yarısındayım. Hangi dizi olursa olsun haftada iki bölüm izlerim. Sindire sindire izlerim. Dark’ı çok ilginç buldum, dikkat edilirse bakış açıları var, alıştığımız türde bir dizi değil." sözleri ile yanıt verdi.

Mengü'nün Kılıçdaroğlu ile attıkları mesajları konuşup konuşmadığına ilişkin olaraksa "Kemal Bey’in cevabı da çok hoştu. Anlaşarak yapmadık." cevabını verdi.

"Çocuğumun eşcinsel olmasını istemem"

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMEMİZ DOĞRU DEĞİL”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme sinyali vermesine ilişkin görüşü sorulan Akşener'in ilk cümlesi "Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini doğru bulmuyorum" oldu.

Sözleşmenin aslında kadınlara şiddeti önleme amacıyla hazırlandığını ve insan haklarına ilişkin bir metin olduğunu belirten Akşener, "O sözleşmenin amacı, ev içi ve ev dışı şiddete karşı kadını korumak. Benim bunun aksini düşünmem, buna karşı davranmam mümkün mü? Bugünkü tartışmayı doğru bulmuyorum. İnsanların ya alkışlanacak ya da sövülecek bir pozisyona sokulması doğru değil. Ben bir anne olarak çocuğumun torunumun böyle bir tercihi olmasını ister miyim? Hayır. Bu kişisel tercihim ama böyle düşünüyorum diye bu insanları dövmem mi gerekir. Canı isteyen canı istediği gibi algılayabilir. İşin özünü kaçırırsanız İstanbul Sözleşmesi gider, ortada kalırız, öncelik sıralarını doğru tespit etmek lazım." diye konuştu. 

İYİ PARTİ MADIMAK ÖNERGESİNE NEDEN RED VERDİ?

İYİ Parti'nin Madımak katliamına ilişkin önergeyi reddetmesine ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine Akşener, "Madımak da Başbağlar da katliamdır. Sadece Madımak için önerge verildi. Önümüzdeki hafta her ikisi için önerge vereceğiz. Biz Madımak ve Başbağlar’ın birlikte bakılması gerektiğini düşünüyoruz. Ben o yıllarda bir üniversitede öğretim görevlisiydim ve bir yerel gazetede de yazılar yazıyordum. Madımak ile ilgili yazım da var. Katliamdır tabii ki. Madımak zamanı İçişleri Bakanı Mehmet Tazeoğlu’ydu. Ben İçişleri Bakanı olduğum süreçte öğrenmek için Madımak’a baktım. O dönemle bu dönemin devlet anlayışı arasında fark var. O dönemde siyasetçi o kadar başat değildi. Soylu bana diyor ya “Stajyer bakan” diye. Ben o dönemde 40 yaşındaydım, kadınım. O dönem İçişleri Bakanı olduğumda benden korkmadı kimse, o kadar İçişleri Bakanı geldi geçti, bir tek benden korkmadılar." dedi... 

 

 

"Çocuğumun eşcinsel olmasını istemem" ile ilgili etiketler Meral Akşener Nevşin Mengü İYİ Parti Dark madımak İstanbul sözleşmesi LGBT

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.