Çocuğa isim nasıl konulur? Bebeğin kulağına isim nasıl okunur Diyanet!

Çocuklar bizlere Allah'ın bir lütfudur. Peygamber Efendimiz, çocuk doğduktan sonra bizlere neler yapmamız gerektiğini kendi torunu doğduğunda yaptığı bir ritüel ile gözstermiştir. Çocuklarımız için yapabileceğimiz en anlamlı şeylerden birisi de güzel bir isim seçmektir. Peki çocuğa isim nasıl konulur? Bebeğim kulağına isim nasıl okunur?

Çocuğa isim nasıl konulur? Bebeğin kulağına isim nasıl okunur Diyanet!

Çocuklarımız onlara koyduğumuz isimle bir ömür yaşar. O yüzden isim seçerken çok dikkatli olmak zorundayız. Allah'ın huzuruna mahşer günü bu isimle çağrılacağız. Peki çocuğa isim nasıl konulur?

BEBEĞİN KULAĞINA İSİM NASIL KONULUR?

Hz. Muhammed (Sas), bir hadisinde "Kıyamet Gününde kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyle ise güzel isimler koyun" demiştir. Anne ve baba, çocuğuna manası olmayan bir isim verirse o çocuklar günün birinde isimlerini değiştirebilir.

Çocuğa isim doğduktan 7 günden sonra konulur. Doğumun 7. gününde isim konur, pislikleri temizlenir ve akika kurbanı kesilir.

ÇOCUĞA NASIL İSİM KONUR?

Yeni doğan ve 7. gününde ola bebeğin sol kulağuna kamet, sağ kulağına ezan okunur.

Çocuğa ad koyarken, çocuğun dedesi veya en yaşlı, ilmi en çok olan çocuğu kucağına alır, abdestli olarak kıbleye döner ve ayakta sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okur.

İsmi üç kere tekrar etmek, çocuğun ağzına bir tatlı sürmek iyi olur. Çocuğa isim koyduktan sonra hayır duâda bulunmalıdır.

Çocuğa isim nasıl konulur? Bebeğin kulağına isim nasıl okunur Diyanet! ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet çocuğa isim nasıl konulur bebeğin kulağına isim nasıl okunur
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.