Coca-Cola yardım çekleri nasıl alınacak? Alışveriş kodu nasıl alınır? Gıda yardımı nasıl alınır?

Coca-Cola yardım çekleri nasıl alınacak? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı kısa zamanda etkisi altına alan COVID-19 virüsü can almaya devame diyor. Virüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından sağlık önlemleri alınmaya başlandı. Türk Kızılay, Coca-Cola Türkiye ve Ahbap Derneği, koronavirüs salgını nedeniyle hizmet veremeyen bazı sektörlerdeki çalışanlara yardım ulaştırmak için işbirliğine gitti. Peki, Coca Cola yardım çekleri nasıl alınacak? Detaylar haberimizde...

Coca-Cola yardım çekleri nasıl alınacak? Koronavirüs salgını dünya geneline yayılarak birçok kişinin ölümüne sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından 3.174 kişi yaşamını yitirdi. Devlet tarafından ciddi sağlık önlemleri alınmaya devam edilmektedir. Türk Kızılay, Coca-Cola Türkiye ve Ahbap Derneği, COVID-19 salgını sebebiyle şuan hizmet veremeyen bazı sektörlerdeki çalışanlara yardım ulaştırmak için işbirliği yaptı.  İşbirliği kapsamında Coca-Cola Vakfı’nın 3 milyon TL’lik katkısıyla, 15 binden fazla kişi alışveriş kodlarıyla gıda yardımı alabilecek. Birçok kişi hangi sektörlerde ki çalışanların gıda yardımı alabileceğini merakla araştırıyor. Peki, Coca Cola yardım çekleri nasıl alınacak? Alışveriş kodu nasıl alınır? Gıda yardımı nasıl alınır? Yardım çeklerini kimler alabilir? Detaylar haberimizde...

Coca-Cola yardım çekleri nasıl alınacak? Alışveriş kodu nasıl alınır? Gıda yardımı nasıl alınır?

COCA COLA YARDIM ÇEKLERİ NASIL ALINACAK?

Yardım çekleri başvuru yaparak alınabilmektedir. Başvuru değerlendirildikten sonra cep telefonunuza gelen kod ile zincir marketlerden alışverişlerinizi yapabilirsiniz.

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerden biri olan yeme-içme sektörünün yaşadığı sıkıntıların atlatılması için Kızılay, Coca-Cola Türkiye ve Ahbap Derneği işbirliği yaparak büyük bir çalışma başlattı. İşbirliği kapsamında Coca-Cola Vakfı’nın 3 milyon TL’lik katkısıyla, yeme-içme sektöründen 15 binden fazla kişiye alışveriş kodlarıyla gıda yardımı yapılıyor. Yardım sürecinde Ahbap Derneği’nin yardımlaşma yazılımı üzerinden aldığı başvurularla oluşturulan listeleri titizlikle değerlendiren Türk Kızılay, başvuru yapanların belirttiği cep telefonlarına alışveriş kodlarının yer aldığı SMS’lerle gıda yardımlarını ulaştırıyor. Kızılay’ın gönderdiği SMS kodunu alan ihtiyaç sahipleri de belirlenen zincir marketlerden kendileri için ayrılmış tutar kadar alışveriş yapabilme imkânına kavuşuyor.

KIZILAY GENEL BAŞKANI KINIK: “KAÇ KİŞİYE YARDIM ULAŞTIRILDIĞI DAHA ÖNEMLİ”

Klasik yardım modellerinin yanı sıra bu yıl yenilikçi bir yaklaşımın daha hayata geçirildiğini aktaran Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “İhtiyaç sahiplerinin faydasına olabilecek bütün işbirliklerine her zaman açığız. Bu anlamda kimin yardım ulaştırdığı değil, kaç kişiye yardım ulaştırıldığının daha önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Coca-Cola Türkiye ve Ahbap Derneğimizle de daha çok ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmak için işbirliği yaptık. Yaptığımız işbirliğiyle hizmet veremeyen yeme-içme sektöründeki iş yerlerinde çalışan 15 binden fazla kardeşimize destek olacağız.

Üstelik bunu onlara ihtiyaçları arasında seçim yapma özgürlüğü vererek yapacağız. Klasik yöntemle bizlerin belirlediği gıdalardan oluşan koliler yerine onlara belirli miktarlarda harcama limitleri oluşturacağız ve yaygın zincir mağazalardan kendi ihtiyaçlarını kendileri alabilecek” diye konuştu.

AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada; “Özellikle salgın dolayısıyla Ahbap’a birçok meslek grubundan destek ve ihtiyaçlar için ulaşanlar oluyor. Bizler de tüm bu ihtiyaçlara bir nebze bile olsa katkı sağlayabilmek adına hem bize ulaşan bağışlarla hem de çeşitli iş birlikleri ile elimizden gelen her şeyi tüm şeffaflığımızla yapmaya çalışıyoruz. Bazen sadece birkaç kişiye daha fazla faydamız olabilir diye günlerce çözümler aradığımız oluyor. Şu anda da Coca-Cola Türkiye ve Kızılay’ın bizlere itimadı ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde 15.000 aileye daha ulaşacak olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm Coca-Cola Türkiye, Kızılay çalışanları ve Ahbaplara bu zor zamanlarda gösterdikleri müthiş dayanışma için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır sağlanacak destekle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türk Kızılay ve Ahbap Derneği ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde yeme-içme sektörü çalışanlarına bu zor günlerde destek olmaya çalışıyoruz. Coca-Cola Türkiye olarak içinde bulunduğumuz dönemde paydaşlarımız başta olmak üzere tüm toplumun daima yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu günleri el ele vererek ve birbirimize destek olarak atlatacağımıza inanıyoruz.’’

Coca-Cola yardım çekleri nasıl alınacak? Alışveriş kodu nasıl alınır? Gıda yardımı nasıl alınır? ile ilgili etiketler AHBAP Türk Kızılayı Koronavirüs Korona 2020 yardım çeki nasıl alınır coca cola gıda yardımı hizmet sektörü Sağlık çalışanları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.