CNN'den Beyrut patlaması için 'DEAŞ' iddiası...

CNN İnternational, Beyrut Limanı'ndan yaşanan ve onlarca kişinin öldüğü, binlercesinin yaralandığı patlamaya ilişkin ilginç bir iddiayı gündeme taşıdı. CNN, sosyal medya hesabından "Patlamayı DEAŞ üstlendi" mesajı paylaştı. Patlamanın sebebinin İsrail saldırı olduğuna ilişkin iddialar ortada dolaşırken CNN'in ortaya attığı ve başka hiçbir kaynakça doğrulanmayan bu iddia hedef şaşırtma mı sorusunu gündeme getirdi. CNN İnternational ise bir süre sonra DEAŞ'a ilişkin bu tweetini sildi.

Lübnan'da salı günü akşam saatlerinde yaşanan korkunç patlamada ölü ve yaralı sayısı her geçen dakika artarken CNN İnternational'dan çarpıcı bir iddia geldi. 

CNN sosyal medya hesabından "Patlamayı DEAŞ üstlendi" diyerek bir paylaşımda bulundu.

Bu iddia örgütünü hiçbir hesabında üstlenilmezken CNN'in böyle bir iddiayı gündeme getirmesi akıllara 'hedef mi şaşırtılıyor?" sorusunu getirdi. 

Çünkü, patlamanın hemen ardından Lübnan'da bulunan ya da Orta Doğu'da habercilik yapan birçok gazeteci İran'da geçtiğimiz haftalarda fabrikalarda yaşanan peş peşe yaşanan patlamaları hatırlatıp yaşanan olayın ardında İsrail'in olduğunu ileri sürmüştü. 

İsrail'in limanda Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen silah ve mühimmatı hedef aldığı da iddialar arasındaydı. 

Ancak bizzat Hizbullah bölgede silah deposu bulunmadığını açıklayarak bu iddiaları gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.

CNN'in korkunç felaketin ardından 'DEAŞ'ı gündeme getirmesinin arkasındaki gerçek sebep henüz bilinmiyor. Ancak şunu belirtelim bu iddiaya ilişkin tweet bizzat CNN tarafından daha sonra silindi. 

 

 

CNN'den Beyrut patlaması için 'DEAŞ' iddiası... ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut patlama CNN DEAŞ İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.