CNN Türk'ün skandal "Kırmızı Fularlı Kız" haberine böyle tepki gösterdi!

Antalya’da Gezi olaylarıyla ilgili iki davada 103 yıl hapis cezasıyla yargılanırken terör örgütü PKK kamplarına katılan “kırmızı fularlı kız” olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil Suriye'nin Rakka kentinde öldü.

Terör örgütü PKK/PYD saflarında, bir başka terör örgütü DEAŞ ile savaşırken ölen Karacagil, 24 yaşındaydı.

Karacagil'in ölümü medyada geniş yankı bulurken, 'Kırmızı Fularlı Kız'ı adeta "kahraman" ilan ederek canlı yayına çıkaran ve "cici kız" olarak kamuoyuna lanse eden CNN Türk, olayı yine tepki toplayan bir şekilde okularına duyurdu.

frekcIjfnrfrg

Twitter'da paylaşılan haberde, Ayşe Deniz Karacagil'in PKK üniforması yerine, zafer işareti yapan sivil kıyafetli bir fotoğrafına yer verildi.

ferkjfreregr_1

Haberin başlığında ise Ayşe Deniz Karacagil'in terörist olduğuna ve PKK'ya katıldığına dair bir bilgi yer almadı.

Haber başlığında sadece; "'Kırmızı fularlı kız' Ayşe Deniz Karacagil Suriye'de öldü" ifadesine yer verildi.

CNN Türk'ün PKK'lı Ayşe Deniz Karacagil hakkında yaptığı bu haber sosyal medyada büyük tepki topladı.

Star yazarı Ersoy Dede, haberin sunumunu eleştiren bir mesaj paylaşarak CNN Türk'e, "Başınız sağolsun... Hasta falan mıydı?" diye sordu.

defrngrrrgggh

- CÜNEYT ÖZDEMİR RÖPORTAJ YAPMIŞTI

Ayşe Deniz Karacagil Gezi Parkı protestolarının sürdüğü haziran 2013'te Antalya'daki bir gösteriye katılmış; bu eylemden 4 ay sonra gözaltına alınmış; boynundaki kırmızı fular ‘örgüt sembolü' kabul edilerek tutuklanmış ve 4 ay hapis yattıktan sonra şubat 2014'te tahliye edilmişti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, kamuoyunda ‘kırmızı fularlı kız' olarak anılan Ayşe Deniz Karacagil ile CNN Türk ekranlarında röportaj yapmıştı.

dehwbfwfewfewggg

Bu röportajdan 4 ay sonra ise Ayşe Deniz Karacagil'in dağa çıkarak PKK'ya katıldığı öğrenilmişti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir’e, röportajdan sonra “terör propagandası suçlaması” ile soruşturma açılmıştı. / SuperHaber

CNN Türk'ün skandal "Kırmızı Fularlı Kız" haberine böyle tepki gösterdi! ile ilgili etiketler kırmızı fularlı kız CNNTürk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.