CNN Türk'ten Razi Canikligil özrü

CNN Türk'teki Gece Görüşü programında Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, gazeteci Razi Canikligil'in ABD anayasasına el basarak yemin ettiğini söyleyince, Canikligil "Sen aptal, şapşal bir adamsın" şeklinde hakaretlerde bulundu. CNN Türk yaşananlarla ilgili bir açıklama yaparak Şahin'den ve kamuoyundan özür diledi.

CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu ABD seçimlerine dair programda gazeteci Razi Canikligil ve Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin arasında tartışma çıktı. Şahin'in Canikligil için ABD vatandaşı olduğu ve 'ABD anayasasına el basarak yemin ettiği'ni söylemesi üzerine Canikligil tepki gösterdi.

"Sen öyle dar zihniyetli bir adamsın ki yurtdışında yaşayan milyonlarca insanı zan altında bırakıyorsun" diyen Canikligil , Şahin'e "Sen aptal, şapşal bir adamsın. Seviyesiz. Kariyeri olmayan birisin" dedi.

Şahin ise, "Sana yazıklar olsun, bak seviyeni gösterdin. Razi seni tebrik ediyorum, seviyeni gösterdin" ifadelerini kullandı.

 CNN TÜRK'TEN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin CNN Türk'ten bir özür açıklaması yayınlandı.

"Gece Görüşü programında kurum olarak tasvip etmediğimiz bir tartışma yaşanmıştır." ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle sürdürüldü:

"Programa ABD’den Skype ile katılan gazeteci Razi Canikligil program konuklarından Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’e hakaret etmiştir. Canlı yayın sırasındaki tüm uyarılara rağmen Zafer Şahin’den özür dilememiştir. Bu durum CNN TÜRK’ün yayın ilkelerini bu vesileyle bir kez daha hatırlatma ihtiyacını doğurmuştur. CNN TÜRK ekranları tüm görüş ve düşüncelere açıktır. Hangi görüşten olursa olsun herkes her konuda fikirlerini özgürce ifade edebilmektedir. Ancak hangi görüşten olursa olsun kimse bir başkasına siyasi görüşü, fikirleri, etnik kökeni, cinsiyeti, fiziksel görünüşü veya bir başka sebeple hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Hakaretin başladığı yerde fikir ve ifade özgürlüğünden bahsedilemez. Gazeteci Razi Canikligil Gece Görüşü programında Zafer Şahin’e hakaret ederek, tasvip edilemeyecek bir davranışa imza atmıştır. Yaşanan bu olay nedeniyle başta Zafer Şahin olmak üzere programın diğer konukları ve izleyicilerimizden özür dileriz."

 

CNN Türk'ten Razi Canikligil özrü ile ilgili etiketler CNN Türk Hande Fırat razi canikligil zafer şahin
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.