CNN öldürülen Rus elçi Karlov'u Franz Ferdinand'a benzetti!

Rus Büyükelçinin Ankara'da suikast sonucu hayatını kaybetmesi ABD'de geniş yankı uyandırdı.

Amerikan CNN televizyonu suikasta ilişkin gelişmeleri sıcağı sıcağına izleyenlere aktardı.

CNN'in internet sitesinde de saldırı geniş yer buldu, konuyla ilgili pekçok haber ve analiz yer aldı.

201220161728058616113_3.jpg

Bunlardan en dikkat çekeni ise Frida Ghitis imzalı köşe yazısı oldu.

"1914'ün acı esintisi mi? Büyükelçinin öldürülmesi gergin bir zamana denk geldi" başlığını taşıyan bir yazı kaleme alan Ghitis, 1. Dünya Savaşı'nın da benzer şekilde çıktığını hatırlattı.

201220161724278619871_3.jpg

1914 yılında, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun varisi Arşidük Franz Ferdinand'ın, 19 yaşındaki bir Sırp millyetçisi Gavrilo Princip tarafından Saraybosna sokaklarında öldürüldüğünü belirten CNN yazarı, "Bu saldırının zincirleme reaksiyonları 1. Dünya Savaşı'nı başlattı, 10 milyon insanın ölümüne sebep oldu ve 2. Dünya Savaşı'na zemin hazırladı. Ayrıca endirekt olarak bugün yaşanan pekçok ihtilafa neden oldu." diye yazdı.

SUİKAST 3. DÜNYA SAVAŞI'NI MI BAŞLATACAK?

Tıpkı 1914 yılında olduğu gibi, Rus elçi Andrey Karlov'un suikastçı Mevlut Mert Altıntaş tarafından vurulduğu günümüzde de dünyanın kırılgan gerginlikler içinde olduğunun altını çizen Frida Ghitis, "Milliyetçilik yükseliyor, politik fikirler insanları galeyana getiriyor" dedi.

201220161724108613379_3.jpg

Yazısında, "Rus büyükelçinin öldürülmesi yeni bir dünya savaşına mı neden olacak?" sorusuna yanıt veren CNN yazarı şu ifadeleri kullandı;

"Şu an, bu olayın yeni bir küresel çatışmayı tetikleme ihtimali düşük görünüyor. Bugünün dünyasında, Türk ve Rus hükümetleri karşılıklı beklentileri konusunda koordine hareket ediyor. Birbirleriyle savaşma durumunda değiller. İki taraf da teröristlerin ilişkilerini bozmak için bu saldırıyı gerçekleştirdiği görüşünde. Rusya lideri Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan çok benzer açıklamalar yaptı."

ARTAN RUSYA-ABD GERİLİMİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Rusya'yı, ABD Başkanlık seçimi sonuçlarına hackerlar vasıtasıya müdahale etmekle suçladığını da hatırlatan yazar, "Yanlış anlaşılmalar ve misillemede bulunma ihtimalleri, domino taşlarını durdurulamayacak şekilde yıkılmaya kolaylıkla götürebilir." ifadelerini kullandı.

201220161725248610249_3.jpg

CNN yazarı şöyle devam etti;

"İçinden geçtiğimiz zamanlarda soğukkanlı olmak, dikkatli kararlar almak önemli. Ama görünen o ki, ılımlılık bu aralar demode!

Acaba ABD'nin yeni başkanı Donald Trump zeki ve düşünceli davranışlar sergileyecek mi? Sergileyebilir mi?

Havada 1914 yılının acı esintisi var. Elimizden başka bir şey gelmez, sadece şunu umabiliriz; Başımıza gelecek en kötü şey bu olsun." / SuperHaber Dış Haberler

CNN öldürülen Rus elçi Karlov'u Franz Ferdinand'a benzetti! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.