Clarissa Ward: Ortadoğu'ya yaptığımızı Türkiye bize yapıyor

ABD'de Donald Trump destekçileri başkanlık seçiminden zaferle ayrılan Joe Biden'ın hile yaptığı iddiasıyla miting düzenledi. Öfkesini alamayan kalabalık daha sonra Kongre binasına baskın düzenledi. Olaylarda 4 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Bu gelişmeyi canlı yayında değerlendiren CNN International muhabiri Clarissa Ward, Türkiye'nin olaylara ilişkin 'endişe duyuyoruz' açıklamasını şaşkınlıkla karşıladı.

Geride kalan kasım ayında ABD halkı, yeni başkanını sandık başına gitti. Seçimden Joe Biden zaferle ayrılınca, mevcut başkan Donald Trump seçimlerde hile yapıldığını iddia etti.

Tüm gelişmelerin üzerine dün ABD Kongresi'nde Biden'ın seçim zaferinin resmiyet kazanmasından önce Trump bir miting düzenledi. Hile iddialarını yineleyen Trump'ın sözleri destekçilerini harekete geçirdi.

Öfkeli kalabalık mitingin ardından Kongre binasına saldırdı. Dünya kamuoyunda şok etkisi yaratan olaylarda 4 kişi öldü, onlar kişi yaralandı.

Türkiye de olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, ''Endişe duyulduğunu'' vurguladı.

Bu açıklama CNN International muhabiri Clarissa Ward'ı bir hayli şaşırttı.

Ward bu tip söylemlerin genelde ABD tarafından diğer ülkelere yöneltiğini vurgulayarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın mesajını okudu. 

''BU BİZİM DİLİMİZ''

Ward, Türkiye'den böyle bir açıklama gelmesinin şaşırtıcı olduğunu belirterek, "Bu dil, tam da bir kriz veya ayaklanma durumunda bir Ortadoğu şehrinde olan ABD vatandaşlarına yönelik ABD basın açıklamasında görmeye alışık olduğumuz dil." ifadelerini kullandı.

Clarissa Ward: Ortadoğu'ya yaptığımızı Türkiye bize yapıyor - Resim : 2

Clarissa Ward: Ortadoğu'ya yaptığımızı Türkiye bize yapıyor ile ilgili etiketler CNN Türkiye Dışişleri Bakanlığı Clarissa Ward

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.