Clubhouse'da Boğaziçi'ni işgal çağrıları

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki işgal girişimi yapan provokatörlerin Clubhouse adlı uygulama aracılığı ile toplandığı belirlendi. Salı günü için öğrencilere eylem çağrısı yapan provokatörlere CHP ve HDP'den de destek gelmeye devam ediyor. İşte Gezi olaylarının başlangıcında yaşananlara çok benzeyen provokasyonun ayrıntıları...

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör atanmasını bahane ederek provokasyonlara başlayanlar 1 Şubat 2021 Pazartesi günü işgal girişiminde bulundu. Üstelik bir değil iki kere. 

Gündüz saatlerinde HDP'lilerin de destek verdiği eylemler, gece saatlerinde üstelik de sokağa çıkma yasağına rağmen yinelendi. 

Polisin dağıttığı gruplarların Clubhouse adlı sosyal medya uygulaması aracılığı ile biraraya gelip eylem planladıkları, provokasyonlar için buradan çağrı yaptıkları ortaya çıktı. 

Clubhouse'da Boğaziçi'ni işgal çağrıları

Uygulamada provokasyonu örgütleyenlerin, "Şartlarımız var. Rektör Bulu istifa etsin. Gözaltındakiler serbest bırakılsın. Yarın daha kapsamlı bir eylem planımız olacak" dedikleri görüldü.  

Bu geceki eylem sırasında yaptıkları canlı yayın sırasında yeni provokasyon planlarıyla ilgili konuşmalar yapanlardan birinin telefonuna polis el koydu. Polis bu telefonu incelemeye aldı. 

CHP-HDP PROVOKASYONU DESTEKLİYOR

Bu arada CHP ve HDP'den işgalci provokatörlere destek gelmeye devam ediyor. 

CHP gözaltındaki öğrencilere destek için İstanbul Milletvekilleri Sera Kadıgil, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker’i İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Kampüsü'ne gönderdi.

İMAMOĞLU DA DESTEKÇİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, alakasız gibi görünen bir video ile Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokatörlere destek verdi. İşte İmamoğlu'nun o tweeti... 

"Hiç kimsenin bir idarecinin lütfuna ihtiyacı yok. Bu ülkenin gençleri liyakat zinciri kırıldığı için isyan ediyor. Herkes liyakatle iş sahibi olur, bir yerlere gelirse tüm sorunlarımızı çözeriz. Aynı itfaiyeci alımında olduğu gibi; şeffaf, adil ve hiçbir ayrım olmadan."

İmamoğlu'nun ikinci attığı tweette ise desteğini alenileştirdiği görüldü. İmamoğlu bu kez "Birileri istedi diye gençler tutuklama kolaycılığına heba edilemez. Eşit, özgür, onları yere baktırmayan, fırsat eşitliği olan bir ülke sağlamalıyız. Boğaziçi’ndeki durumu yetkili makamlarla görüştüm. Dialoğun sağlanmasını talep ettim, girişimlerim sürecek. #AsağıBakmayacağız" ifadelerini kullandı. 

CHP'nin ikinci gezi çıkarmaya yönelik çabalarını ortaya koyan bu ve benzeri açıklama ve yorumların dışında "İşgal girişimi"ne HDP'nin de desteği sürüyor. 

HDP İstanbul il yönetiminden Ahmet Saymadı, en başından beri Boğaziçi'ndeki eylemlerin arkasında olduklarını söyledi. HDP ve PKK sempatizanlarının sürekli provokatörlere destek verdiğini de son Kabe provokasyonu ile ortaya çıkmıştı. 

ALİ BABACAN DA DESTEK VERDİ

CHP, İYİ Parti, HDP ortaklığına eklemlenmeye çalışan DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan da provokatörlerin yanında konumlandı. 

Babacan, "Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur." dedi.

Bu arada, sosyal medyada örgütlenen provokatörlerin yarın Fox TV'de "Gezi'yi çağrıştıran bir manifesto" sunacağı ileri sürüldü. 

Provokatörlerin hazırladığı o işgal manifestosu ise şöyle: 

Clubhouse'da Boğaziçi'ni işgal çağrıları - Resim : 2

Clubhouse'da Boğaziçi'ni işgal çağrıları - Resim : 3

Clubhouse'da Boğaziçi'ni işgal çağrıları - Resim : 4

Clubhouse'da Boğaziçi'ni işgal çağrıları - Resim : 5

 

Clubhouse'da Boğaziçi'ni işgal çağrıları ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi gezi Clubhouse

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.