Çıtır patates nasıl kızartılır ?

Çıtır patates hemen hemen herkesin sevdiği bir atıştırmalık ama çıtır patates yapmak o kadar da kolay değil. Bazı püf noktalara ihtiyacınız var. Peki çıtır patates nasıl kızartılır ?

Çıtır çıtır patatesi sevmeyen yoktur. Günün her öğünü yiyilebilen bir atıştırmalık olan patates özellikle çıtırsa daha bir güzel oluyor. Fransa ve Belçika arasında sahiplik yarışı olsada patates kızartması tüm dünyaya yayılmış bir atıştırmalıktır. Peki çıtır patates kızartması nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

ÇITIR PATATES NASIL KIZARTILIR?

-Patates kızartmasının leziz ve çıtır çıtır olması için öncelikle patates seçimine dikkat etmek gerekiyor. Patates seçerken ince kabuklu ve altın sarısı renkli patatesler seçmek her zaman daha iyi. Açık renkli ve parlak kabuklu patatesler ürünün taze olduğunun da kanıtı.

-Patatesleri yıkayıp dilimledikten sonra süt dolu bir kaba koyarak birkaç saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Sütün lezzetini alan patatesleri daha sonra buzdolabından çıkararak yeniden yıkamadan kızartın.

-Patatesleri yıkadığınızda üzerindeki fazla suyu kurulamanız gerekiyor. Üzerindeki fazla su alınan patatesler her zaman daha iyi kızarıyor ve çıtır çıtır oluyor.

-Patates kızartırken soda kullanmak da oldukça işe yarıyor. Soda patatesin daha leziz ve kıtır olmasına yardım ediyor. Bir miktar sodayı ve tuzu karıştırarak patates dilimlerini bu karışımın içine atın. Yaklaşık yarım saat soda içerisinde beklettiğiniz patatesleri daha sonra süzerek kızartabilirsiniz. Böylece çıtır çıtır patatesler elde edebilirsiniz.

Çıtır patates nasıl kızartılır ?

-Patateslerin daha sert ve kıtır olmasının bir diğer yolu da patatesleri içine birkaç damla sirke damlatılmış soğuk suda biraz bekletmek. Bir süre bu karışımda bekleyen patateslerin daha sert ve diri hale geldiğini görebilirsiniz.

-Patateslerinizi dondurarak da kıtır kıtır olmalarını sağlayabilirsiniz. Patateslerinizi dilimlenmiş bir şekilde dondurucuya atın ve dondurucudan çıkarır çıkarmaz kızartmaya başlayın. Daha çıtır olduklarını göreceksiniz.

-Çıtır patateslerin bir sırrı da patatesleri iki kere kızartmak. Patateslerinizi yağa atarak kızartın. 3 dakika sonra yağdan alarak alüminyum folyo ile sardığınız patates dilimlerini buzluğa atın. Yaklaşık bir saat buzlukta beklettiğiniz patatesleri tekrar yağda kızartın.

-Limon da patatesleri çıtır çıtır yapan bir etkiye sahip. Patates dilimlerini üzerine limon sıkarak kızartabilirsiniz. Patateslerinizin oldukça kıtır ve lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ancak bu yöntemde limonu fazla kaçırırsanız patatesleriniz ekşi olacaktır, o nedenle dikkatli olun.

PATATES KIZARTMASI KAÇ KALORİ?

Orta büyüklükte 1 porsiyon patates kızartması yaklaşık olarak 250 kaloriye denk gelmektedir.

Çıtır patates nasıl kızartılır ? ile ilgili etiketler patates kızartma çıtır nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.