Çıtır Enfes Tava Mayalısı! Bunu İlk Kez Yiyeceksiniz! Bağımlı Olmaya Hazırlanın!

Herkesin bilmediği bir lezzet olan ve bilenlerinde çok severek tükettiği yiyecek olan tava mayalısı kızartma severler için ideal bir lezzettir. Biraz uğraş isteyen ama uğraşa tadı değen tava mayalısı belirli yörelere ait olan bir yiyecektir.

Herkesin bilmediği bir lezzet olan ve bilenlerinde çok severek tükettiği yiyecek olan tava mayalısı kızartma severler için ideal bir lezzettir. Biraz uğraş isteyen ama uğraşa tadı değen tava mayalısı belirli yörelere ait olan bir yiyecektir. Tava mayalısı yapmak için Öncelikle hamurunun çok güzel bir şekilde hazırlanması gerekir.

Daha sonra ise içine konulacak iç harcı belirlenerek veya isteğe göre boş servis edilerek tava mayalısı işlemi yapılabilir. Maya tuz ve undan meydana gelen hamurun kıvamına dikkat ettikten sonra gerekli yerler tamamen dikkat isteyen ve el yatkınlığı bulunan kişiler için idealdir.  Tava mayalısı yapmak için;

Malzemeler

  • Un
  • Ilık su
  • Tuz
  • Maya

Çıtır Enfes Tava Mayalısı! Bunu İlk Kez Yiyeceksiniz! Bağımlı Olmaya Hazırlanın!

İç harcı İçin

  • Maydanoz
  • Peynir
  • Pul biber
  • Tuz
  • Tereyağı

 

Hazırlanışı

Tava mayalısı yapmak için öncelikle bir kaba un eklenir. Daha sonra unun miktarına göre tuz ilave edilir ve hamurun mayası konulur. Ilık su ile birlikte hamur yoğurma işlemi yapılır. Oldukça güzel ve kulak memesi kıvamında mayalanan hamurun mayası gelene kadar bir kenarda üzeri örtülerek bekletilmesi gerekir. O sırada maydanoz doğrayarak ve peynir ezerek iç harcı hazırlanmaya başlar. Tava mayalısının mayası geldikten sonra küçük bezeler halinde açılır.

Çıtır Enfes Tava Mayalısı! Bunu İlk Kez Yiyeceksiniz! Bağımlı Olmaya Hazırlanın! - Resim : 2

Daha sonra yuvarlak bir hâl alan hamuru yancılık haline getirir ve içerisine hazırlamış olduğu iç harcını koyar veya bekler. Bir tarafına konulan ve yerleşmesi sağlanan iç harçlarının işlemlerden sonra bir kenarının üzeri kapatılır. Diğer bezelerde aynı işlemi yaparak tüm bezelerin yapımı bu şekilde olur ve iç harcı bit şekilde devam eder. Daha sonra bu yapılan hamurlar tavaya yağ konularak güzel bir şekilde kızartma etmelidir. Tüm mayalılar kızardıktan sonra keserek ayran ile servis edebilirsiniz.

Çıtır Enfes Tava Mayalısı! Bunu İlk Kez Yiyeceksiniz! Bağımlı Olmaya Hazırlanın! ile ilgili etiketler Tava Mayalısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.