Çirkin provokasyon: Sosyal medyada Suriyeliler eylem yapacak iddiası!

Muhalefet kanadının 'Suriyelileri göndereceğiz' çıkışı sonrası 'Suriyeli mülteci' tartışması devam ediyor. Tartışma ortamını fırsat bilen ve provokasyon amacında olan bir kesim ise sosyal medyada 'Suriyeliler eylem yapacak' paylaşımları yapmaya başladı. Geçtiğimiz senelerden bir görseli kullanarak ortalığı karıştırma amacında olan bu kesime yanıt, gazeteci Erem Şentürk'ten geldi. Şentürk, "Yok öyle bir eylem. Yok öyle bir gösteri. Türkiye'ye tuzak kuruyorlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İktidara gelirsek Suriyelileri göndereceğiz" açıklamasından sonra CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın mültecilerin şehri terk etmesi için kentte yaşayan yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam yapacağına yönelik açıklaması büyük tepki çekmişti. Türkiye'de bulunan mültecilere ilişkin tartışmalar devam ederken sosyal medyada Suriyelilerin eylem yapacağı iddiaları konuşulmaya başlandı.  Ancak söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Sosyal medyada paylaşılan 'Suriyelilerden elinizi çekin. Gitmiyoruz' yazılı görselin geçtiğimiz senelerde kullanılan bir görsel olduğu ortaya çıktı.

Çirkin provokasyon: Sosyal medyada Suriyeliler eylem yapacak iddiası!

Gazeteci Erem Şentürk de konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşılan görselin 2019'dan kalma bir görsel olduğunu vurgulayan Şentürk, "Yok öyle bir eylem. Yok öyle bir gösteri. Türkiye'ye tuzak kuruyorlar." dedi.

Şentürk şu ifadeleri kullandı;

"Irkçı faşist çeteler ve fetöcü münafıklar el ele verip fitne yayıyorlar. "Suriyeliler eylem yapacak" diye diye kendi uydurdukları yalana ağlama numarasıyla yaygara yapıyorlar. Yalan!
Yok öyle bir eylem. Yok öyle bir gösteri. Paylaştıkları görsel 2019'dan kalma başka bir mesele.

"TÜRKİYE'YE TUZAK KURUYORLAR"

Amaç basit: Provokasyon. Bütün hayatları, mücadeleleri, tabımları, fikirleri, itirazları, öfkeleri, sevinçleri sevgileri ve nefretleri ne varsa her şeyleri baştan sona leş gibi yalan. Etki-Tepki üzerinden ırkçı propaganda alanı tanımlayacaklar. Türkiye'ye tuzak kuruyorlar."

Çirkin provokasyon: Sosyal medyada Suriyeliler eylem yapacak iddiası! ile ilgili etiketler Suriyeli Eylem Mülteci erem şentürk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.