Çipras'ın "Türk jetleri helikopterimi taciz etti" iddiası...

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Türk jetlerinin içinde bulunduğu helikopteri taciz ettiğini iddia etti. Türkiye güvenlik kaynakları ise bu iddiaya "Ege'de Türk jetleri herhangi bir taciz olayına karışmadı. Mutat görevlerini yaptılar" açıklaması yaptı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ege Denizi’nde Didim’in açıklarında yer alan Eşek Adası’na (Agathonisi) uçtuğu sırada helikopterinin Türk jetleri tarafından taciz edildiğini iddia etti.

Yunanistan devlet televizyonu ERT’ye konuşan Çipras, ülkesinin Osmanlı İmparatorluğu’ndan ayrılışının yıldönümü kutlamaları kapsamındaki ziyaret sırasında Türk savaş jetlerinin Yunan hava sahasını ihlal ederek kendisine "hoş geldin" dediklerini aktardı.

Bu ihlal nedeniyle içinde bulunduğu helikopterin pilotunun alçaktan uçmak zorunda kaldığını söyleyen Çipras, alçak uçuşun Yunan jetleri bölgeye gelene kadar devam ettiğini ifade etti. Çipras’ın "Bu aptalca davranışların hiçbir anlamı yok. Sadece yakıt israfı" dediği aktarıldı.

Türkiye'den bu iddiaya jet yanıt geldi.

Güvenlik kaynakları "Ege'de Türk jetleri herhangi bir taciz olayına karışmadı. Mutat görevlerini yaptılar" açıklamasında bulundu.

Çipras'ın "Türk jetleri helikopterimi taciz etti" iddiası... ile ilgili etiketler Türkiye Aleksis Çipras
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.