Çipli kimlik kartlarında yeni dönem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Biyometrik Veri Yönetim Sistemi - AFIS" tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, "TUBİTAK ile e-imzayı inşallah yakın bir zamanda TC kimlik cüzdanlarının içine koymuş olacağız. Bankaya, tapuya gittiği alanlarda parmağını basan vatandaşlarımızın biyometrik verileri karşımıza çıkmış olacak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Biyometrik Veri Yönetim Sistemi - AFIS" tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları;

"TUBİTAK ile e-imzayı inşallah yakın bir zamanda TC kimlik cüzdanlarının içine koymuş olacağız. Bankalarımız ve özel sektörler ile gerçekleştirmiş olacağız. Vatandaşlarımız bankaya, tapuya gittiği alanlarda parmağını basarak biyometrik verileri karşımıza çıkmış olacak. Dijital teknolojileri farklı bir bakış açısı ile büyük bir iddia ile kullanıyoruz. Bunu yaptıkça suç ve suçlu üzerinde baskı çoğalıyor, çember daralıyor.

Dijital dönüşümün güvenlik teknolojisi başarılı bir entegrasyonu söz konusudur. Tüm bu projelerle İç işleri bakanlığı ile veri yönetimi ayrı bir kültür haline getirmeyi bu teknolojiyi yeni bir boyuta taşımayı hedefliyoruz. Tanıtımını yaptığımız biyometrik veri sistemleri de bu dijitalleşme adımlarımızı içinde en büyüklerinden birisidir."

"2017 YILINDAN BU YANA 392 MİLYON 69 BİN 875 ARŞİV BELGESİNİ DİJİTALLEŞTİRDİK"

Vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için bir çok hizmeti hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Soylu, "Hizmetlerimizden, vatandaş baş vurulu hizmetlerin dijital ortamda sunulması amacıyla yine bakanlığımızca 'e-başvuru' sistemini kurduk. Bu sistem kapsamında da 186 hizmeti 'e-devlet' kapsamına taşıdık.

Çipli kimlik kartlarında yeni dönem ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu İçişleri Bakanı Banka kimlik kartı çipli kart
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.