Çıplak arama yalanına görüntülü cevap

İzmir Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör ataması bahane edilerek yapılan gösteriler sırasında gözaltına alınan 26 şüphelinin üst aramasının çıplak yapıldığına ilişkin iddialara görüntülerle yanıt verdi. Valilikten yapılan açıklamada, "Sosyal medyada oluşturulan iddialar tümüyle gerçek dışı, emniyet birimlerimizi yıpratmaya yönelik yalanlardan ibaret olup 'Çıplak arama, kanuna aykırı arama ya da mevzuata aykırı bir uygulama' yapılmamıştır" denildi.

İzmir Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanması bahanesi ile düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 26 şüphelinin emniyetteki üst aramasıyla ilgili sosyal medyada yer alan iddiaları yalanladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Gündoğdu Meydanı'nda yapılan izinsiz gösteride 15'i kadın toplam 26 şüphelinin gözaltına alındığı anımsatıldı.

Şüphelilerin doktor raporları alınarak saat 21.25'te Güvenlik Şube Müdürlüğüne intikal ettirildiği belirtilerek şu bilgiler verildi:

"Şüphelilerin arama işlemlerine henüz başlanılmadan sosyal medya üzerinden '#İzmirEmniyetteNelerOluyor' hashtag'i oluşturularak İzmir Emniyetinde çıplak arama ya da yasa dışı uygulama yapıldığı izlenimi oluşturacak paylaşımlar yapılmaya başlanmıştır. Arama işlemi başlamadan şüphelilerin avukatlarına arama esnasında aramaya eşlik edip etmeyecekleri sorulmuş, avukatların çoğu aramaya katılmayacaklarını beyan etmiş, içlerinden sadece Hazal Aydın'ın aramaya katılacağını ifade etmesi üzerine bu avukat, aramaya katılmış ve arama işlemi gerçekleştirilmiştir. Sosyal medyada oluşturulan iddialar tümüyle gerçek dışı, emniyet birimlerimizi yıpratmaya yönelik yalanlardan ibaret olup 'Çıplak arama, kanuna aykırı arama ya da mevzuata aykırı bir uygulama' yapılmamıştır."

Diğer yandan İzmir Valiliği, Güvenlik Şube Müdürlüğünde yapılan yasal işlemlere ait video görüntüsünü de açıklama ile birlikte paylaştı. Görüntülerde bir polis memurunun, avukat olduğu belirtilen kişiye üst aramasına katılıp katılmayacağını soruyor. Avukat kadın da aramaya katılmak istediğini söylüyor.

İzmir'de dün Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara ilişkin Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Gündoğdu Meydanı'nda iki grup gösteri düzenlemişti. "Dağılın" uyarısına uymayan gruplardaki 26 şüpheli için gözaltı işlemi uygulanmıştı.

Çıplak arama yalanına görüntülü cevap ile ilgili etiketler İzmir Boğaziçi Üniversitesi Eylem Gözaltı izmir valiliği

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.