Çip krizi otomotiv sektörünü etkilemeye devam ediyor: Toyota üretime ara verme kararı aldı

Çin'de yaşanan çip krizi otomotiv sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Otomotiv devi Toyota Adapazarı'ndaki fabrikasında üretime ara verme kararı aldı. Alınan karar ile fabrikada 4 Temmuz-18 Temmuz tarihleri arasında üretime ara verilecek.

Toyota, Adapazarı’ndaki fabrikasında tedarik zinciri ve yarı iletken (çip) zorlukları nedeniyle üretime ara vereceğini duyurdu. Bayram tatilinin de sürece eklenmesi ile 4-18 Temmuz tarihleri arasında fabrikada üretime ara verilecek.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, konuyla ilgili değerlendirme yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, yetkilileri, “Sektör genelindeki tedarik zinciri ve yarı iletken zorlukları nedeniyle Toyota olarak Avrupa’daki fabrikalarda üretim ayarlamaları yapılması gerekiyor. Bu nedenle bayram tatili ile bu süreç birleştirildi. Üretim üzerindeki etkiyi en aza indirmek için özenle çalışıyor ve araçları müşterilerimize mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için yoğun çaba gösteriyoruz” açıklamasını yaptı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, Adapazarı’ndaki fabrikasında Toyota Corolla ve Toyota CH-R modellerini üretiyor.

Çip krizi otomotiv sektörünü etkilemeye devam ediyor: Toyota üretime ara verme kararı aldı ile ilgili etiketler Toyota Fabrika Adapazarı Üretim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.