Çip krizi ne zaman biter? 2022 Araçlarda çip krizi düzelecek mi?

Covid-19 salgını ile birlikte özellikle birçok teknolojik ürünün üretiminde kullanılmakta olan çiplerin arzında yaşanan kriz küresek anlamda çip krizi yaşanmasına sebebiyet verdi. Araba fiyatlarında yaşanan arışla beraber çip krizi ne zaman biter algısı da değişik bir boyut kazandı. İşte, araçlarda çip krizi ne zaman düzelir sorusunun detayları…

Koronavirüs salgını ile birlikte sadece araçlarda değil akıllı telefonlardan bilgisayarlara, askeri ekipmanlara kadar birçok teknolojik ürünün üretiminde yaşanan çip krizi küresel bir boyut kazandı. Bununla beraber araç sahipleri de tedirginliğe kapıldı.

Çip Krizi Nedir?

Ev aletlerinden araç içi elektronik sistemlere, savunma sanayiinden giyilebilir teknolojilere kadar her alanda önemli bir yere sahip olan çiplerin üretimi, koronavirüs nedeniyle sekteye uğrayınca çip krizi yaşanmaya başlandı. ABD merkezli çip üreticisi GlobalFoundries artan talebi karşılamak adına yeni planlamalar yapsa da üretimin talebe en erken 2022'de yetişebileceklerini resmen duyurdu.

Araçlarda Çip Krizi Ne Zaman Biter?

Otomotiv sektöründe lider ülkeler ya da Türkiye gibi otomotiv ile ciddi istihdam sağlayan ve ihracat yapan ülkeler için yaşanan çip krizi kritik boyutlara geldi. Çip tedariki bugünden yarına çözüm bulunacak bir sorun olmaktan çıkarken hem karmaşık üretim yapısı hem de hammaddesinden başlayarak üretiminin zaman alıyor olması çipler konusunda ilerleyen günlerde yeni sorunlar yaşanmasına da sebebiyet verebilecek.

2022 yılı boyunca çiplerde tedarik sorununun devam etmesi beklenirken üretilen ancak kıt miktarda olan çipleri kimin alacağı konusunda tüketici elektroniği devleri ile otomotiv devleri arasında ve hatta ülkeler arasında münakaşalarında yaşanabileceğinden söz edildi.

 

Çip krizi ne zaman biter? 2022 Araçlarda çip krizi düzelecek mi? ile ilgili etiketler çip krizi araçlar çip Otomobiller
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.