Antalya'da cinsel saldırı sonrası yüzde 99,9 engelli kalan Çiğdem'in annesi konuştu...

Antalya'da çalıştığı eğlence merkezinden çıkan Çiğdem Yaylak'ı taksi durağına bırakma bahanesiyle aracına aldıktan sonra mobilya imalathanesine götüren M. K. isimli şahıs, burada genç kıza cinsel saldırıda bulundu. İğrenç olaydan 8 ay sonra intihar girişimi sebebiyle yüzde 99,9 engelli kalan Çiğdem Yaylak'ın (29) annesi Hülya Baran, "Kızıma atılan iftiralar var. Bu suçlar işlenmişken şahıslar her taraftan bizim üzerimize saldırıyor. 7 yaşındaki torunumun psikolojisi bozuldu" diye konuştu.

Antalya'da 30 Eylül 2019 günü Çiğdem Yaylak'ı çalıştığı iş yerinden eve bırakma bahanesiyle aracına alan M.K., götürdüğü marangoz atölyesinde genç kıza cinsel saldırıda bulundu. 3 Haziran 2020 tarihinde intihar girişiminde bulunan Çiğdem Yaylak, yüzde 99,9 engelli kaldı.

Antalya'da cinsel saldırı sonrası yüzde 99,9 engelli kalan Çiğdem'in annesi konuştu...

Yatağa bağımlı durumda kalan genç kadın için Muratpaşa ilçesinde bulunan, üzerinde şiddete uğrayan ve öldürülen 460 kadının isminin yer aldığı 'Al Yazmalım Anıtı' önünde basın açıklaması düzenlendi.

Antalya'da cinsel saldırı sonrası yüzde 99,9 engelli kalan Çiğdem'in annesi konuştu... - Resim : 2

Basın açıklamasına, Çiğdem Yaylak'ın annesi Hülya Baran ve çeşitli sivil toplum örgütleri de katıldı.

1.5 yıldır yaşadıklarını sadece kendisinin bildiğini ifade eden acılı anne Hülya Baran, “Kızıma atılan iftiralar var. Bu suçlar ortadayken şahıslar her taraftan bizim üzerimize yürüyor. 7 yaşındaki torunumun psikolojisi dağıldı. Sağlığım el vermiyor çok yoruldum. Çocuğuna bakmak için kızım ayakta durmak zorunda kaldı" diye konuştu.

Antalya'da cinsel saldırı sonrası yüzde 99,9 engelli kalan Çiğdem'in annesi konuştu... - Resim : 4

'KADES UYGULAMASINI İNDİRİN'

Çiğdem Yaylak'ın yaşadığı olayın son dönemde kadın cinayetinin en elim hali olduğunu vurgulayan avukat Bilgenur Yalçın, “Erkek eliyle öldürülmemiş Çiğdem hanım, erkek zihnindeki fikir ve düşüncelerle ölüme itilmiştir. Bu yolda kendisine yardımcı olan ve kendisini intihara yönlendiren herkes er ya da geç cezasını alacaktır. Açıklamamızı bu yönde mahkeme heyetine verdik. Kadınlarımız korkmasın kendileri güvende hissetsin.

Antalya'da cinsel saldırı sonrası yüzde 99,9 engelli kalan Çiğdem'in annesi konuştu... - Resim : 5

Devlet sonuna kadar yanlarında olacaktır. Kadınlar KADES uygulamasını indirsin. KADES uygulaması sayesinde, şiddete maruz kaldıklarında ancak bu şekilde tehditten uzaklaşabilecekler. KADES uygulaması Çiğdem'in telefonunda olsaydı bu sonu yaşamazdı. Bu uygulama sayesinde çok fazla insanın hayatı kurtarılıyor" ifadelerini kullandı.

DHA

Antalya'da cinsel saldırı sonrası yüzde 99,9 engelli kalan Çiğdem'in annesi konuştu... ile ilgili etiketler cinsel saldırı cinsel istismar Antalya

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.