Cinsel ilişki sonrası hayatı karardı: 66 yaşındaki adam literatüre girdi!

İrlanda'da 66 yaşındaki bir adam eşiyle cinsel ilişkiye girdikten sonra bir anda hafızasını kaybetti. Yaşlı adamın yaşadığı bu durum tıp literatürüne girdi.

İrlanda’da 66 yaşındaki bir adam, eşiyle öğle saatlerinde seviştikten kısa süre sonra hafızasını kaybetti. Zira adam, 10 dakika süren ilişki sonrası telefonuna bakmış ve evlilik yıldönümlerini unuttuğunu fark etmişti. Bunun stres yarattığı ve kısa süreli hafıza kaybını tetiklediği belirlendi.

İrlanda Tıp Örgütü Resmi Gazetesi'nde Çarşamba günü yayınlanan bir vaka raporuna göre, cinsel ilişki kısa süreli amneziyi tetikleyerek önceki günün hafızasını geçici olarak sildi ve yeni bilgileri aklında tutamaz hale getirdi. Mayo Clinic'e göre bu durum "Geçici Küresel Amnezi (TGA)" olarak adlandırılıyor.

BİR GÜN ÖNCE ZATEN KUTLAMIŞTI

Doktorlar, ilişkiden sonra adamın telefonundaki tarihi görünce "gerildiğini" ve "evlilik yıl dönümünü unuttuğunu" düşündüğünü söyledi. Ancak, aslında bir gün önce eşi ve ailesiyle kutlamıştı, ancak bu olayları hatırlayamadı.

 

 

NADİR BİR DURUM

Hafıza kaybı bir saat sürdü. Bu süre boyunca adam, karısına ve kızına sabah ve önceki gün olanlar hakkında sorular sordu. Daha sonra acil servise gitti. Yapılan nörolojik muayenenin sonuçları tamamen normaldi. Doktorlar yaşanılan bu durumun, genellikle 50 ile 70 yaşları arasındakileri etkileyen nadir bir durum olarak nitelendirdi.

TGA yaşayan bazı kişilerin bir yıl öncesine kadar olan olayları dahi hatırlayamayacağı söylenir. Hastalar genellikle birkaç saat içinde hafızalarını geri kazanır.

 

 

 

Cinsel ilişki sonrası hayatı karardı: 66 yaşındaki adam literatüre girdi! ile ilgili etiketler İrlanda Cinsel İlişki ilişki
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.