Cinsel ilişki orucu bozar mı? Oruçluyken cinsel ilişkiye girilir mi?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, orucu bozan durumlar da büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Bu konu da, "Oruçluyken cinsel ilişkiye girilir mi?" arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Detaylar haberimizde...

11 Ayın Sulan'ı Ramazan için geri sayım başladı. Ramazan ayına çok az bir süre kala, oruçluyken cinsel ilişkiye girmenin caiz olup olmadığı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, cinsel ilişki orucu bozar mı? Oruçluyken cinsel ilişkiye girilir mi? Ayrıntılar haberimizde...

Cinsel ilişki orucu bozar mı? Oruçluyken cinsel ilişkiye girilir mi?

ORUÇLUYKEN CİNSEL İLİŞKİYE GİRİLİR Mİ?

Oruç, imsak (fecr-i sâdık) vaktinden güneşin batımına kadarki süre içinde yeme, içme ve cinsel ilişkiden, ibadet niyetiyle uzak durmaktır. Yani oruç gündüz tutulur. Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir. Dolayısıyla iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca yoktur. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulmaktadır: “Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.” (Bakara, 2/187).

Oruçlu olan kimse orucu bozacak şeylerden kaçındığı gibi orucun sevabını azaltacak şüpheli durumlardan da kaçınmalıdır. Ramazanda oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de keffâret gerekir (Buhârî, Savm, 30). Eşlerin birbirlerini öpmeleri veya sarılmalarıyla oruçları bozulmaz. Ancak bu durumda boşalma meydana gelirse oruç bozulur ve güne gün kaza gerekir (Merğınânî, el-Hidâye, II, 256).

 

 

Cinsel ilişki orucu bozar mı? Oruçluyken cinsel ilişkiye girilir mi? ile ilgili etiketler oruç Cinsel İlişki
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.