Cinsel içerikli sitelere girişte yeni engel!

Cinsel içerikli sitelere giriş yapmak isteyen kullanıcılara kötü haber! Artık kullanıcılardan pasaport ve kimlik bilgileri istenecek.

Çocukları bu tür sitelerden uzak tutmak için artık cinsel içerikli sitelere girmek çok daha zor olacak. Yaşının 18 ve üzeri olduğunu ispatlayamayanlar site dışında kalacak.

'18 YAŞIN ÜSTÜNDEYİM' DİYEN GİREBİLİYORDU

Bugüne kadar siteler kullanıcılarına "18 yaşının üstünde misin" diye soruyor ve "Evet" yanıtı veren doğrudan sitelere girebiliyordu. Ancak bunun hiçbir işe yaramadığı ortada.

İngiltere'de başlatılan yeni bir kampanyaya göre bu sitelere girmek isteyenler artık bazı özel bilgilerini paylaşmak zorunda kalacak ki bu sitelere girebileceği yaşın yetkin olduğu anlaşılabilsin! Ama nasıl?

1854548_1_1520923899EU6r4

PASAPORT İSTENECEK

Pasaport ve kimlik bilgileri ve hatta kredi kartı bilgileri bu sitelere girmeye çalışanlardan istenecek! Bu bilgileri paylaşmayanlar site dışında tutulacak ve milyonlarca çocuğun bu şekilde cinsel içerikli sitelerden uzak tutulması sağlanacak.

Pasaport ve kimlik bilgileri dışında telefon numaraları da 18 yaş ve üstü olduğunun ispatı için kullanılabilecek.

Cinsel içerikli sitelere girişte yeni engel! ile ilgili etiketler pasaport porno cinsel içerikli site giriş engeli
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.