Çinli’ler Öyle Bir Köpek Yaptı Ki! Yaptıklarını Görenler Şaşırıyor! Yakında Türkiye’de

Çinli ünlü şirketler farklı robot çeşitleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Yeni geliştirilen bir robot türü ise bir hayli ilginç özelliklere sahiptir. Bu robotun en temel ve belirgin özelliği havada ters takla atabilmesidir. Yeni robot köpeğin ismi ise Ollie olarak biliniyor.

Çinli ünlü şirketler farklı robot çeşitleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Yeni geliştirilen bir robot türü ise bir hayli ilginç özelliklere sahiptir. Bu robotun en temel ve belirgin özelliği havada ters takla atabilmesidir. Yeni robot köpeğin ismi ise Ollie olarak biliniyor. 

Çinli’ler Öyle Bir Köpek Yaptı Ki! Yaptıklarını Görenler Şaşırıyor! Yakında Türkiye’de

Tencent Robotics X Lab tarafından uzun bir süredir yapım aşamasında olan ve yeni geliştirilen robot köpek Ollie, tekerlek şeklindeki bacak bölmeleriyle engelleri teker teker aşıp, havada asılıyken ters takla atabiliyor. Bu ilginç özelliği sayesinde dikkat çeken robot köpek farklı alanlarda kullanılacak. Mucizevi özelliklere sahip olan robot köpek havada ters olarak iki defa takla atabiliyor.

Çin Robot Köpek Üretiminde Başarılı

 

Boston Dynamics tarafından geliştirilen ve tasarlanan robot köpek Spot, daha önce birçok haberimizde de yer almıştı. Çinli ünlü bir teknoloji şirketi ve devi olarak bilinen Tencent Robotics X Lab, Spot'tan oldukça farklı bir tasarım ve görsele sahip olan çok farklı bir robot köpek tanıtımını yaptı. Çinli lider şirket robot köpek üretiminde ki başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Çinli’ler Öyle Bir Köpek Yaptı Ki! Yaptıklarını Görenler Şaşırıyor! Yakında Türkiye’de - Resim : 2

Yeni trend robot köpek zıplama ve takla atma özelliğinde de bir hayli başarılı işler yapıyor. Tekerlekli bacak sistemine sahip olan özelliği ile atlayıp havada zıplayabilen Ollie ismi verilen robot, havada asılı konumda iken ters takla bile atabiliyor. Zorlu şartlar için üretimi yapılan robot, günlük rutin işleri yürütmek için dizayn edilmiş. 

Üç Bacaklı Robot İki Bacağını Hareket Ettirebiliyor

 

Toplamda üç bacağa sahip ol robot iki bacağını rahat bir şekilde kullanabiliyor. Ollie isimli robot köpeğin aslında üçüncü bir bacağı daha bulunuyor. 

Çinli’ler Öyle Bir Köpek Yaptı Ki! Yaptıklarını Görenler Şaşırıyor! Yakında Türkiye’de - Resim : 3

Fakat bu robot, fazladan enerji harcamamak adına sadece gerekli olan bir bacağını kullanıyor.  

Çinli’ler Öyle Bir Köpek Yaptı Ki! Yaptıklarını Görenler Şaşırıyor! Yakında Türkiye’de ile ilgili etiketler köpek
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.