Çinli turist Tunceli'de ayı dehşetini yaşadı

Tunceli'de 2 bin 400 rakımlı Karagöl Krateri'ne giden Çinli turist anne ayının saldırısına uğradı. Askeri helikopterle hastaneye ulaştırılan turistin vücudunun bir çok bölgesinde derin kesikler olduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesine turistik amaçla gelen Çinli Jan Emmett Seto, Karagöl Krateri bölgesinde ayı saldırısına uğradı. Vücudunda derin kesikler oluşan Seto, bölgeye sevk edilen askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Çinli turist Tunceli'de ayı dehşetini yaşadı

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki 2 bin 400 rakımlı Karagöl Krateri'ne giden 33 yaşındaki Çinli Jan Emmett Seto, tek başına bölgede yaptığı gezi sırasında, yavrularıyla birlikte olan bir ayının saldırısına uğradı.

Çinli turist Tunceli'de ayı dehşetini yaşadı - Resim : 2

Saldırıda yaralanan Seto, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak, durumu hakkında bilgi verdi. Sağlık görevlileri, gelen çağrının bulunduğu koordinatın engebeli arazi olması nedeniyle bölgeye helikopterle ulaşmak için askeri yetkililerden destek istedi.

Vali Mehmet Ali Özkan'ın talimatıyla sağlık görevlileri askeri helikopterle, Seto'nun bulunduğu bölgeye hareket etti. Bölgeye ulaşan ekiplerin ilk müdahaleyi yaptığı Seto, ardından helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Saldırıda vücudunun bir çok bölgesinde derin kesikler oluşan Seto'nun ameliyata alındığı öğrenildi.

Çinli turist Tunceli'de ayı dehşetini yaşadı ile ilgili etiketler Tunceli Karagöl krateri çinli turist ayı saldırısı Jan Emmett Seto

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.