Çinli teknoloji devi Tuzla’da

Çinli cep telefonu devi Oppo, İstanbul Tuzla’da kuracağı üretim üssü için personel alımına başladı. Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi ile yapılan işbirliği kapsamında ilk etapta alınacak 200 üretim elemanı için toplu iş görüşmesi yapıldı.

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden olan Oppo, üretim üssünü Tuzla’ya kurmaya hazırlanıyor. İstanbul’da deri ve gemicilik alanlarındaki yatırımlarla ön plana çıkan Tuzla, şimdi de Çinli akıllı telefon devi Oppo’yu ağırlayacak.

Edinilen bilgiye göre, bu ayın sonunda çalışmalara başlayacak fabrikaya personel alımı için start verildi. Bu kapsamda Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi ile yapılan işbirliği kapsamında ilk etapta alınacak 200 üretim elemanı için toplu iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde yapılan ve iki gün boyunca devam eden toplu iş görüşmesine yaklaşık olarak bin 200 kişi katıldı. İki gün yapılan iş görüşmeleri sonucunda ilk etapta 30 kişi iş sahibi oldu.

“TUZKAM İLE DAHA FAZLA ADAYA ULAŞTIK"

Oppo Türkiye’nin İnsan Kaynakları Müdürü Gökçe Bulut, Ocak ayı için üretim personeli olarak 200 kişilik bir istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyleyerek, "Bugün de burada üretim personellerinin işe alımlarını gerçekleştirmek için geldik. Yaklaşık olarak 200 kişilik bir ekiple Ocak ayına merhaba diyeceğiz. Özellikle koronavirüs sürecinde biz iş görüşmelerimizi online olarak gerçekleştiriyoruz. Ama üretim tarafında bulunan görüşmeleri yüz yüze yapmayı tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bulut, sözlerini şöyle tamamladı;

"Koşullarımız, şartlarımızı ve kendimizi tanıtabilmek için. Dolayısıyla burada Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi tarafından bize destek oldular. Böyle bir platform açmış oldular. Bu anlamda güzel bir işbirliğimiz oldu. Şu anda daha fazla adaya ulaştık. Bu süreç bizim için çok keyifli oldu. Aynı zamanda Türkiye’nin istihdamına ve ekonomisine katkıda bulunabiliyor olmak ve kişilerin bu anlamda evlerine ekmek götürebiliyor olması bizim için oldukça değerli”

İŞ ARAYAN VATANDAŞLAR DA GÖRÜŞMEDEN MEMNUN

Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümününü bitirdiğini söyleyen ve iş görüşmesine gelen Ferhat Demir, "Şu anda mezunum. İş aramaktaydım. Tuzla Belediyesi Kariyer Ve İstihdam Merkezi’ne uğradım. Oradakilerin yönlendirmesiyle ile buraya geldim” dedi.

TUZKAM ile daha önce işe girdiğini ifade eden Sinan Yılmaz, ”Böyle bir organizasyona sevindim. Ben TUZKAM’A daha önce iş başvurusunda bulundum ve burada aldığım eğitimler sayesinde özel bir şirkette işe başladım. Şimdi işten ayrıldım ve yeni bir iş imkânı doğurduklarını öğrendim. Oppo’ya ve Tuzla Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.

İş aradığı için burada bulunan başka bir vatandaş ise, ”4 senedir. Tuzla’dayım. İş arıyorum. TUZKAM’a yeni kayıt oldum. İnşallah biraz zor gibi görünüyor ama yine de umudumuzu kaybetmemiz gerekiyor. Oppo’nun Tuzla’ya gelmesi çok büyük şans. Ekonomik açıdan etkili olacak. İş alımı olduğu için de artı bir getirisi olacak” dedi.

Çinli teknoloji devi Tuzla’da ile ilgili etiketler İstanbul Çin Tuzla Fabrika oppo cep telefonu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.