Çin'in uzay aracı Mars'a iniş için hazır!

Dünyanın önde gelen ekonomilerine sahip ülkeler, dünya dışında da yarışı son sürat sürdürüyor. Mars'ta yaşam oluşturmak adına çaba gösteren devletler arasına Çin'de dahil oldu.

Çin Halk Cumhuriyeti, uzay teknolojilerinde diğer ülkelerin gerisinde kalmamak adına gelecek yıl Mars'a insansız bir uzay aracı gönderecek. Söz konusu uzay aracı, dün gerçekleştirilen testlerin ardından hazır hale geldi. 

ÇEŞİTLİ TESTLER YAPILDI

Çinli yetkililer, Mars'ın kayalık arazisine oldukça benzeyen bu Cangciakou kentinde, keşif aracıyla havada süzülme, engellerden kaçınma ve hızı düşürerek alçalma senaryoları başta olmak üzere çeşitli deneyler gerçekleştirdi. Testler başarıyla tamamlandı. 

Çin'in uzay aracı Mars'a iniş için hazır!

ABD VE RUSYA KADAR İDDİALI

ABD ve Rusya'dan sonra dahil olduğu uzay yarışında son dönemdeki hızlı gelişimiyle öne çıkan Çin, Mars görevini gelecek yıl başlatmayı planlıyor.

Son yıllarda adını uzay alanında sıkça duyuran Çin, uzaktan algılama uyduları, küresel konumlandırma ve gözlem uyduları, yörüngede daimi uzay istasyonu inşası, Ay çalışmaları, Mars ve Jüpiter’i keşif gibi iddialı projeleriyle ön plana çıkıyor.

Çin'in uzay aracı Mars'a iniş için hazır! - Resim : 2

Çin'in uzay aracı Mars'a iniş için hazır! ile ilgili etiketler Rusya ABD Çin Mars
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.