Çin'in Uygur politikalarına tepkiler büyüyor!

Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskılar artık ülke sınırlarını aştı... Akıl almaz Çin politikalarına tepkiler dünya geneline yayılmaya başladı!

Sincan - Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşamlarını sürdüren Uygur Türklerine baskı uygulayan Çin hükümeti, konu hakkındaki küresel ve 'şahin' politikalarıyla yine dikkatleri üzerine çekmiş durumda. 

70 YAŞINDAKİ UYGUR KADINLARINA AĞIR AĞAÇLARI TAŞITIYORLAR

Doğu Türkistan'da yaşanan asimilasyon girişimlerine, zorla çalıştırma politikaları da eklendi. 

Daha önce kamplarda zulme uğradığı yönünde iddialarla ortaya atılan Uygur Türkleri genelde gençler ve erkeklerden oluşuyordu. Bunun sonucu olarak kampta olmayan Uygurlar ise genelde kadınlardan ve yaşlılardan oluşuyor. Yeni iddialara göre Çin hükümeti şimdi kampa alınmamış yaşlı kadın ve çocukların peşine düştü. 

Çin'in Uygur politikalarına tepkiler büyüyor!

Halk arasında 'haşar' adı verilen 'zorunlu çalışma', özellikle kampın dışında yaşayan ve yaşları dolayısıyla ağır işlerde çalışmasının sakıncalı olduğu bir demografiye uygulanıyor.

Toplama kamplarından birinin tanıklarından Zumret Davut Hanım'ın Çin merkezli sosyal paylaşım sitelerinden almış ve Facebook üzerinden paylaşmış olduğu bir videoda, yürüyemeyecek kadar yaşlı olan Uygur kadınlarının, zorla ağır ağaçları taşımaya çalıştıkları görüldü. 

GEZEGENİN HER YERİNDEN TEPKİ VAR: BU KEZ MACARİSTAN

Diğer yandan, tüm bu yaşananlara Budapeşte Belediye Başkanı'ndan anlamlı bir tepki geldi. 

Çin'in Uygur politikalarına tepkiler büyüyor! - Resim : 2

Avrupa'daki ilk Çin üniversitesi olarak planlanan Fudan Üniversitesi'nin kurulacağı arsanın etrafındaki sokaklara belediye, "Şehit Uygurlar Caddesi, Özgür Hong Kong Caddesi, Dalai Lama Caddesi, Xie Shiguang Caddesi" gibi isimler verdi.

BİR TEPKİ DE NBA'DEN GELDİ

Ayrıca, Uygur Türklerinin zorla pamuk tarlalarında çalıştırılarak elde edilen pamuklardan üretilen ve Çin tarafından NBA'deki basketbol takımları tarafından kullanılan Çin malı formaları boykot etme çağrısı yapıldı. 

Çin'in Uygur politikalarına tepkiler büyüyor! - Resim : 3

Boykot çağrısında zorla çalıştırılan Uygurlu işçilerin topladığı pamuklarla oluşturulan formaların NBA'in imajına da zarar verdiğinin altı çizildi. 

ÇİN, BM'NİN KAMPLARI İNCELEMESİNE İZİN VERMİYOR

Daha önce uzun süren uluslararası baskılar sonucunda sadece kendi belirlediği birkaç kampın belirli bazı bölümlerini kısa bir süreliğine az sayıda seçilmiş diplomata gösteren Çin'in bu gösterisi uluslararası kamuoyu tarafından tatmin edici bulunmadı.

Birleşmiş Milletler'in kamplar hakkında talep ettiği bilgiler ve denetleme izinleri ise Çin hükümeti tarafından sürekli şekilde reddedilmeye devam ediyor.

Çin'in Uygur politikalarına tepkiler büyüyor! ile ilgili etiketler Avcılar cinayet Türk Çin soykırım uygurlular
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.