Çin'in karantina bölgesinde neler oluyor? Korku filmi değil gerçek!

Çin'den gelen görüntüler korku filmini aratmıyor. İnsanlığın geldiği durum, tüyleri diken diken etti. Çin'de ortaya çıkan bir virüs varyantı sebebiyle 193 milyon kişi 7 gündür karantinada. Yemekleri tükenen halk evlerinin pencerelerinden çığlık atmaya başladı. Bir doktor ise görevi sırasında aniden bayıldı. O görüntüler gündem oldu.

Çin'in B.A.2 üzerinde uyguladığı önlemler, kuralları çiğnememesi ve yumuşakbaşlılığıyla bilinen Çin halkını isyan noktasına getirdi.

EVLERİNİN PENCERELERİNDEN ÇIĞLIK ATIYORLAR

Çin'de en az 23 şehir tamamen veya kısmen karantinaya alındı. Toplam 193 milyondan fazla sakinin yaşadığı şehirlerde, üstelik Şanghay'da bile yiyecek kıtlığı baş göstermeye başladı.

Açlıktan ve anksiyeteden psikolojisi bozulan Çin vatandaşları, evlerinin pencerelerincen çığlıklar atmaya başladı.

Doktorlar ve hemşireler de bitkin düştü, bir doktor ise görevi sırasında bayıldı ve izolasyon merkezindeki hastalar tarafından kaldırıldı. Olayın görüntüleri basına sızdı.

Şanghay'da bir sürü insanın yiyeceği tükeniyor. Ve burası 26 milyonluk bir şehir. Bir kısmı bile milyonları kolayca buluyor.

'BİRÇOK İNSANIN YEMEĞİ TÜKENDİ'

Yerel halktan biri olan Bay Guan verdiği son röportajda “Artık aç olma hissine alıştım” ifadelerini kullandı ve ekledi:  "21. yüzyılda, Şangay gibi büyük bir şehirde, büyükanne ve büyükbabamın neslinin yaşadıklarını, midemi dolduramamayı deneyimleyeceğimi hiç beklemiyordum."

Bay Guan, şöyle devam etti: 'Kuzenlerim de yiyeceklerinin azalmaya başladığını söylüyor. Hala biraz yiyecekleri var ama rahat miktarlarda değil. Birçok insan artık yemeklerini tüketti. Zengin olmaya çalışan fırsatçı gıda satıcıları da var. Bir hafta sonra ne olacak merak ediyorum.' dedi.

Başka bir Şanghay sakini: "Artık ablukayı kıracağım, beni çabucak tutuklarsınız böylece yemek yerim. Hapishanede yiyecek yemeğiniz var mı?" diye yakınıyor.

'EVDE MUSLUK SUYU DIŞINDA YEMEK KALMADI'

Polisi arayan başka bir kişi ayrıca evinde musluk suyu dışında hiç yiyecek kalmadığından şikayet etti. Arayıp küfürler ettiği telefon görüşmesinin videosu ise gündem oldu.

ÜRKÜTÜCÜ GELİŞME

Çin, Şanghay karantinasını şimdilik süresiz olarak uzattığını açıkladı—belirsiz bir bitiş tarihine kadar. Ayrıca Çin, ülkenin dört bir yanından 38.000 sağlık çalışanını Şanghay'a sevk ediyor. Bu gelişme ise insanları daha da korkutuyor.

 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: Eric Feigl-Ding (Salgın hastalık uzmanı ve küresel sağlık güvenliği uzmanı)

Çin'in karantina bölgesinde neler oluyor? Korku filmi değil gerçek! ile ilgili etiketler Çin Karantina Şangay çığlık açlık
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.