Çin'in en uzun insanlı uzay görevi başladı!

Çin, 6 ay sürecek olan en uzun insanlı uzay görevi kapsamında 3 mürettebatı olan Shenzhou-13 uzay aracını uzaya fırlattı. Çin'in insanlı uzay programının başkomutanı Li Shangfu'nun komutasındaki ekip, Çin'in ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştiren komutan Zhai Zhigang, Çin'in uzay istasyonunu ziyaret edip araç dışı faaliyetler gerçekleştirecek ilk Çinli kadın astronot olan Wang Yaping ve uzaya ilk kez çıkacak olan astronot Ye Guangfu'dan oluşuyor.

Çin, 3 taykonotu (Çinli astronotu) taşıyan Shenzhou-13 insanlı uzay aracını başkent Pekin'in yerel saatiyle 00.23'te ülkenin kuzeybatısındaki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlattı.

Shenzhou-13 insanlı uzay aracı, 3 taykonotu 6 aylık bir görev için uzay istasyonunun çekirdek modülü Tianhe'ye götürecek. Uzay mekiğinin önümüzdeki 6 saat içinde Tianhe çekirdek modülüne kenetlenmesi bekleniyor.

Çin'in en uzun insanlı uzay görevi başladı!

Fırlatma öncesinde Shenzhou-13 insanlı uzay görevini gerçekleştirmek için yola çıkacak 3 Çinli taykonot için Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

İŞTE ÇİNLİ MÜRETTEBAT: İLK ÇİNLİ KADIN ASTRONOT DA VAR

Çin'in insanlı uzay programının başkomutanı Li Shangfu'nun komutasındaki ekip, Çin'in ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştiren komutan Zhai Zhigang, Çin'in uzay istasyonunu ziyaret edip araç dışı faaliyetler gerçekleştirecek ilk Çinli kadın astronot olan Wang Yaping ve uzaya ilk kez çıkacak olan astronot Ye Guangfu'dan oluşuyor.

ÇİN'İN EN UZUN İNSANLI UZAY GÖREVİ BAŞLADI

Ekibin, bu yıl Haziran ile Eylül ayları arasında uzayda olan Shenzhou-12 mürettebatının 3 aylık görev süresini geçmesi ve Çin'in insanlı uzay görevi süresinde yeni bir rekora imza atması planlanıyor.

Öte yandan, Taykonotların 6 ayın ardından dönüş kapsülünü kullanarak, Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Dongfeng’e iniş yapacağı bildirildi.

Çin'in en uzun insanlı uzay görevi başladı! ile ilgili etiketler Çin uzay shenzou taykonot astronot
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.