Çin'in ABD Büyükelçiliği'nin hesabı askıya alındı

Sosyal medya şirketi Twitter, Çin’in ABD Büyükelçiliği’nin hesabını askıya aldı. Askıya alma gerekçesi ise Çin'in Uygur Türklerine karşı uyguladığı zulüm ile ilgili mesaj gösterildi. Büyükelçilik bu ay içinde konuyla ilgili bir haberi paylaşmış ve bu paylaşım Twitter tarafından engellenmişti.

Çin’in ABD Büyükelçiliği’ne ait hesap Twitter tarafından askıya alındı. 

Büyükelçilik bu ay içerisinde Çin'in Şincan eyaletindeki Uygur Türklerine uygulanan zulüm ile ilgili kadınların 'bebek makinesi' olmaktan kurtarıldığına ve özkürleştirildiğine dair bir paylaşımda bulunmuştu. Bu paylaşım Twitter tarafından yasaklanmıştı.

UYGUR TÜRKLERİNE ZULMÜ MEŞRULAŞTIRMIŞLARDI!

China Daily gazetesinde yer alan bir haberde yer verilen araştırmaya göre, Pekin yönetiminin radikal dincilere karşı politikaları sayesinde Uygur Türkü kadınların özgürleştiği ve artık 'bebek doğurma makinesi' muamelesi görmekten kurtarıldığı belirtilmişti.

O PAYLAŞIMDAN SONRA YENİ BİR PAYLAŞIM YAPILMADI

Çin'in ABD Büyükelçiliği'nin bu haberi paylaşmasının ardından Twitter paylaşımı kaldırıldı. Büyükelçilik, paylaşımın yapıldığı 9 Ocak tarihinden itibaren başka bir paylaşım yapmadı.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA: POLİTİKA İHLALİ YAPILDI

Twitter sözcüsü ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada bu paylaşımın Twitter'ın “insanlıktan uzaklaştırmayla ilgili politikasını ihlal ettiğini” öne sürdü.

POMPEO GÖREVİNİN SON GÜNÜNDE ÇİN'İ SOYKIRIMLA SUÇLAYAN KARARI AÇIKLADI

Öte yandan ABD Dışişleri eski Bakanı Mike Pompeo görevinin son gününde Çin'in Şincan eyaletinde bulunan Uygur Türklerine yapılan zulmü 'soykırım' olarak yanıyan kararı almıştı.

ÇİN TARAFINDAN SERT TEPKİ

Çin ise Batı'nın 'baskı' iddialarına sert tepki gösterdi. Şincan'daki Uygur Türklerini 'radikal dinciler' olarak tanımlayan ve onlarla mücadele ettiğini belirten Pekin yönetimi, Pompeo'nun 'soykırım' suçlamasını kabul etmediğini bildirdi.

POMPEO'YA KARŞI YAPTIRIM KARARI

Pekin ayrıca ABD Dışişleri eski Bakanı Mike Pompeo'nun da içinde olduğu 28 ABD vatandaşına Çin'in egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle yaptırım kararını açıklamıştı.

Çin'in ABD Büyükelçiliği'nin hesabı askıya alındı ile ilgili etiketler Twitter Çin ABD Uygur Türk pompeo
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.