Cindoruk 'şeriat' iddiasıyla anayasa düzenlemesini karalamaya çalıştı

2023 yılında düzenlenmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde halkı korku ve paniğe sevk etme çabasına girişen TBMM eski Başkanı Cindoruk, ‘şeriat geliyor’ iddiasını ortaya attı.

TBMM eski Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin aklan ziyan iddialarda bulundu.

'ŞERİAT DEVLETİ' İDDİASI

İktidarın yeni anayasa teklifiyle amacının ‘şeriat devleti’ kumak olduğunu öne süren Cindoruk, “Cumhuriyet 20 yılda iki taarruzla karşılaştı. İlki Orta Doğu’da eşbaşkan olma iddiası. İkinci haksız fiil ise siyasal İslam'ın iktidar olması. AK Parti çok iddialı biçimde bir şeriat devleti kurmak istedi.” iddiasında bulundu.

ANAYASA GİRİŞİMLERİNİ GÖLGELEME ÇABASI

1982 darbe menşeli Anayasa’nın ‘şeri’ anayasaya çevrilmesinin istediğini öne süren Cindoruk, “İktidar kazanırsa bugünkü keşmekeş sürer. Daha beteri var mı? Bu zaten kötünün kötüsüdür. Bu seçim rejim referandumudur. Tekrar şeriat yanlıları kazanırsa Türkiye sıkıntıya düşer. Türkiye, tamamlanmış bir devlettir. Ama bugün dünyada tartışılır hale gelmiş durumdayız. Bugün siyasi İslam iktidarda. Terminolojisi nasa dayalı. Dini kuralların hâkim olması isteniyor. Dini kurallarla demokrasinin bağdaşacağı söyleniyor. Bağdaşmaz.” sözleriyle AK Parti’nin yeni anayasa girişimlerini töhmet altında bıraktı. 

Cindoruk 'şeriat' iddiasıyla anayasa düzenlemesini karalamaya çalıştı ile ilgili etiketler Anayasa AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.