Çin'den yarasaların incelenmesine yasak!

Çin hükümeti, Yunnan Eyaleti'ndeki mağaralarda bulunan yarasaların incelenmesini yasakladı. Koronavirüsün evrimini incelemek isteyen bilim insanları kendilerini engelleyen güvenlik güçleriyle karşılaştı.

Bilim insanları, koronavirüs hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için, Çin’de bulunan ve virüsün kaynağı olarak görülen yarasaları inceleme altına almak istedi. Ancak Çin hükümeti, bu yarasaların bulunduğu mağaralara, araştırmacıların ve gazetecilerin girmesini yasakladı.

Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping’den doğrudan gelen bir talimatla birlikte mağaranın önüne engeller kuruldu, araştırmacıların ve gazetecilerin engellenmesi için belirli bölgelere nöbetçiler yerleştirildi.

ÇİN HÜKÜMETİ, BİRÇOK VATANDAŞI MAĞARALARI KORUMAK İÇİN GÖREVLENDİRDİ

Bilim insanları, SARS-CoV virüsünü nasıl evrildiğini anlamak için Çin’in Yunnan Eyaleti’nde bulunan mağaralarda yaşayan yarasalar üzerinde inceleme yapmak istedi. Mağaralar, 2017 yılında SARS salgını için inceleme altına alınmış, 2012 yılında ise korona virüsün bir varyantı olan RaTG13 adlı virüsün keşfine ev sahipliği yapmıştı.

Çin hükümeti, henüz açıklanmayan gerekçelerle mağarada bulunan yarasaların incelenmesini yasakladı. Mağaralara giden yollara büyük kamyonetler koyarak yolu engelleyen Çin, birçok kişiyi mağarada nöbet tutmak ve girişleri engellemek için işe aldı.

BUGÜNE KADAR TOPLANAN NUMUNELERE EL KONULDU

Yapılan açıklamaya göre Çin hükümeti sadece mağaralara girişi engellemedi, aynı zamanda bu zamana kadar yarasalar üzerinden alınan numunelere de el koydu. Söz konusu mağaralara şu anda sadece hükümetin izin verdiği belirli araştırmacılar ve gazeteciler girebiliyor ve sadece bu insanların numune toplayıp laboratuvara taşımasına izin veriliyor.

Çin, konuyla ilgili yapmış olduğu bir duyuruda şu ifadelerde bulundu;

"Başkan Xi Jinping’in doğrudan emriyle, bilim insanları mağaralardan topladıkları numunelere dayalı tüm araştırma belgelerini, Çin hükümeti tarafından belirlenen Pekin’deki denetleme bürosuna teslim etmek zorundadır.”

 

Çin'den yarasaların incelenmesine yasak! ile ilgili etiketler Çin yarasa yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.