Çin'den NATO'ya cevap geldi: Abartmayı kesin!

NATO ve G7'nin ana başlıklarından biri de Çin ile olan ilişkilerin yeni dönemde nasıl yönetileceğiydi. Biden'ın, NATO'nun kuruluşunun amacı ve o günden beri odağı olan Rusya'yı müttefikliğin odağından çıkartarak yerine Çin'i koyması ve liderlerin ABD öncülüğünde Çin'e karşı tek yürek olmasına Çin'den yanıt geldi: Abartmayın!

Liderlerin geçtiğimiz günkü G7 ve NATO görüşmelerinde Çin'in kendisini NATO için 'sistematik bir meydan okuma' olarak nitelendirmelerinin ardından Çin'den yanıt gecikmedi.

'ÇİN TEHDİDİNİ ABARTMAYI KESİN!'

Çin'in Avrupa Birliği misyonu, bugün yaptığı açıklamada NATO'yu uyardı: 'Çin tehdidi teorisini abartmayı kesin!

ABD Başkanı Joe Biden'ın katıldığı ilk NATO zirvesinde pazartesi günü, liderler tek bir yumruk olarak Çin'e karşı topyekün bir duruş sergilemişlerdi. Yapılan açıklamalarda 'Çin'in açıklamaktan geri durmadığı hırsları ve iddialı çıkışları, kuralların hüküm sürdüğü uluslararası düzene ve müttefikliğin güvenliğini ilgiendiren alanlara sistematik bir meydan okuma' cümlesi kullanılmıştı.

BİDEN, NATO'NUN GÖZÜNÜ RUSYA'DAN ÇİNE ÇEVİRDİ

NATO Zirvesi'nde temaslarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, tüm müttefikleri Çin'in giderek otoriterleşen yönetimine ve büyüyen askeri gücüne karşı duruş sergilemeye çağırarak, Soğuk Savaş'tan beri NATO'nun asıl odağını Rusya'dan Çine çevirdi. 

'NATO açıklaması Çin'in barışçı gelişimine bir iftiradan ibarettir. Uluslararası durumu yanlış yargılamak ve Soğuk Savaş mentalitesini hortlatma çalışmalarından ibarettir.' açıklamasının ise Çin'in AB misyonunun websitesinde görünmesi uzun sürmedi.

SİSTEMATİK ŞEKİLDE MEYDAN OKUNURSAK TEPKİSİZ KALMAYIZ

Bu açıklamayla yetinmeyen Çinli yetkililer ekledi, 'Biz hiç kimseye sistematik şekilde meydan okumayacağız. Fakat birileri bize sistematik şekilde meydan okursa da tepkisiz kalmayacağız.'

 

 

- SuperHaber

Çin'den NATO'ya cevap geldi: Abartmayı kesin! ile ilgili etiketler Çin NATO sistematik meydan okuma biden
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.