Çin'den ilginç karar: Balıklara ve yengeçlere de PCR testi yapılıyor

Kovid-19 vakasının ardından sıkı tedbirler alan Çin, yeni uygulamasıyla şaşırttı. Jimei Deniz Salgını Kontrol bölge komitesi, balıkçılar limanlarına döndüklerinde "hem balıkçıların hem de deniz ürünlerinin test edilmesi gerektiğini" söyleyen bir bildiri yayınladı.

Yaklaşık 40 virüs vakası tespit edildikten sonra, bu hafta Çin'in kıyı kenti Şiamen'de beş milyondan fazla kişiye COVID-19 testinden geçmesi zorunluluğu getirildi.

Ancak test zorunluluğu insanlarla sınırlı kalmadı. Jimei Deniz Salgını Kontrol bölge komitesi, balıkçılar limanlarına döndüklerinde "hem balıkçıların hem de deniz ürünlerinin test edilmesi gerektiğini" söyleyen bir bildiri yayınladı.

BALIK VE YENGEÇLERE DE TEST

Çin'in TikTok'un yerel versiyonu olan Douyin de dahil olmak üzere birçok sosyal medya platformunda sağlık çalışanlarını canlı balık ve yengeçler Covid-19 PCR testleri yaparken gösteren video görüntüleri yayınlandı.

Şiamen gibi bir kıyı bölgesi olan güney Çin eyaleti Hainan, Ağustos ayının başından bu yana 10 binden fazla COVID-19 vakası kaydetti ve yetkililer, bu salgının muhtemelen balıkçı topluluğuyla bağlantılı olduğuna inandıklarını söylediler.

Çin'den ilginç karar: Balıklara ve yengeçlere de PCR testi yapılıyor ile ilgili etiketler balık Çin Japonya PRC kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.