Çin'den BBC News'e erişim engeli

Yaptığı haberler ile tartışılan İngiliz medyası BBC'nin Çin'deki faaliyetleri durduruldu. Son günlerin popüler sosyal medya uygulaması Clubhouse’u yasaklayan Çin hükümeti, yasaklarına bir yenisini daha ekledi. Alınan yeni karara göre Çin’de BBC World News’e de erişim engeli getirildi.

Çin, BBC News’ün ülke genelinde faaliyet gösteren televizyon ve radyo yayınlarını, yaptığı haberleri gerekçe göstererek engelledi. BBC alınan karardan dolayı derin üzüntü duyduklarını belirterek bir açıklama yayınladı.

ÇİNE TEPKİ

BBC açıklamasında‘‘ Çinli yetkililerin bu şekilde hareket etmelerinden dolayı hayal kırıklığına uğradık. BBC  dünyanın en güvenilir uluslararası haber yayıncısıdır ve dünyanın pek çok yerinden hikayeleri adil, tarafsız bir şekilde korku ve iyilik olmadan raporlamaktadır.’’ denildi.

Alınan karara bir diğer tepki de Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Dominic Raab'dan geldi. Raab ‘‘ Çin’in BBC Wold News’ü Çin anakarasında yasaklama kararı, medya özgürlüğünün kabul edilemez bir kısıtlamasıdır. Çin, dünya genelinde medya ve internet özgürlükleri üzerinde en ciddi kısıtlamalardan bazılarına sahip. Atılan bu son adım, yalnızca Çin'in dünya gözünde itibarına zarar verecek.’’ diyerek alınan karara tepki gösterdi.

 

 SON DURUM 

Daha önce ABD, Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok’u engellemiş, Çin ise karşılık olarak yasaklarına ClunHouse’u eklemişti. BBC News’ün engellenmesi sonucu zaten gergin olan Birleşik Krallık ve Çin ilişkileri daha da gerildi. Batı ve Çin çatışmasında bir sonraki adımın ne olacağı merakla bekleniyor.

Çin'den BBC News'e erişim engeli ile ilgili etiketler BBC Çin Birleşik Krallık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.