Çin'den ABD'ye yaptırım

ABD ile Çin arasındaki gerilim hızlanırken, ABD, aralarında Hong Kong lideri Carrie Lam'in de bulunduğu 11 kişiye yaptırım uygulama kararı verdiğini açıklamasının ardından benzer bir hamle de Çin'den geldi. Çin 11 Amerikalıya benzer yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijan, Trump yönetiminin Cuma günü devreye soktuğu yaptırımlara misilleme olarak 11 Amerikalıya benzer yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

Zhao Pekin'de yaptığı açıklamasında, yaptırım listesine alınan kişiler arasında, Senatörler Marco Rubio ve Ted Cruz ile İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Kenneth Roth ve Freedom House Başkanı Michael Abramowitz'in bulunduğu bildirildi.

ABD tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, Hong Kong'daki politik özgürlüğü baskılayıcı hamleleri gerekçe gösterilerek aralarında Hong Kong Lideri Carrie Lam'in de bulunduğu 11 Çinli yetkili ve onların Hong Kong'daki müttefiklerine yaptırım uygulanacağı bildirilmişti.

Çin'den ABD'ye yaptırım ile ilgili etiketler ABD Çin Yaptırım abd-çin gerilimi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.