Çin’deki vakalar panik oluşturmuştu! Bakan Koca’dan ‘Kovid-19’ açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayılarının 3 bin seviyelerinde olduğunu belirterek, “Büyük bir artış beklenmiyor.” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son haftalarda Çin’de gittikçe yayılan ve kapanmaları başlatan yeni salgın sürecinin Türkiye’de de endişe oluşturması üzerine bilgilendirmede bulundu.

Çin’deki vakalar panik oluşturmuştu! Bakan Koca’dan ‘Kovid-19’ açıklaması

Sağlık Bakanı Koca Kovid-19 vaka sayısının 3 bin seviyelerinde olduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

Büyük bir artış beklenmiyor. Turkovac’la ilgili bilimsel çalışmalar dünya bilim literatürüne girdi. Birçok çalışma saygın uluslararası dergilerde yayınlandı. Etkili, güvenilir bir aşımız var. Risk grubunda olanlar tereddütsüz Turkovac aşısı olabilirler.”

Çin’deki vakalar panik oluşturmuştu! Bakan Koca’dan ‘Kovid-19’ açıklaması - Resim : 2

TÜSEB'E GÖREV

Solunum yolu enfeksiyonlarının artığını ve koronavirüs ile karıştırıldığını ifade eden Koca şu bilgileri paylaştı:

"Tek kit 4 test. Solunum yolu enfeksiyonları arttı. Koronavirüs ile bu enfeksiyonlar karıştırılabiliyor. Taramalarda artık tek kit ile Influenza A, Influenza B, Covid-19 ve RSV aynı anda bakılacak. Yerli üretim kit muhtemelen 1 ay içinde kullanıma girecek. TÜSEB’i görevlendirdik."

ÇİN'E BENZER TEDBİR ALINIR MI?

Bakan Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenelen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Çin'de uygulanan Kovid-19 tedbirlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Koca, "Çin baştan beri çok katı karantina kuralları uyguluyor. Bu durum Çin devletinin mücadele yöntemi. Bizde ise durum farklı. Önümüzdeki dönemde de büyük bir artış olacağını düşünmüyorum. Çin'deki gibi bir tedbir alma durumumuz da asla söz konusu olmayacak." ifadelerini kullandı.

ÇİN'DE NELER OLUYOR?

Covid-19’un dünyada görüldüğü ilk yer olan Çin’de, aradan geçen 3 yıla rağmen virüs yeniden hortlamıştı, ‘Sıfır vaka’ politikasının uygulandığı ülkede, günlük vaka sayısı, salgının ilk tespit edildiği Aralık 2019’dan bu yana rekor kırmıştı.

Günlük ortalama 30 bin yeni yeni vaka tespit edilen ülkede, günlük vaka sayısı yükselmeye devam ediyor. Ülkede koronavirüse bağlı olarak 6 ay sonra ilk ölüm de dün gerçekleşmişti.

Çin’deki vakalar panik oluşturmuştu! Bakan Koca’dan ‘Kovid-19’ açıklaması ile ilgili etiketler Son dakika Fahrettin Koca Koronavirüs
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.