Çin'deki tedarik krizi otomotiv sektörünü vurdu: Dev şirketten yeni karar çıktı

Son olarak Adapazarı'ndaki fabrikada üretimi durdurma kararı alan Toyota'dan yeni bir karar geldi. Çin'de yaşanan çip kirizi nedeniyle üretimi durdurma kararı alan Japon otomotiv devi, aynı sebepten ötürü Japonya'daki 11 üretim bandını 8 Temmuz'a kadar durduracak

Toyota Motor, Şanghay'daki salgın tedbirlerinin yol açtığı Çin çıkışlı parçalara yönelik tedarik aksaklıkları nedeniyle 11 üretim bandında üretimi durduracak.

Çin'in Şanghay'daki Covid-19 salgınını kontrol altına almak için uyguladığı kısıtlayıcı tedbirler, Japon firmalarının üretim kapasitelerini etkiliyor.

Buna göre Toyota, bugünden itibaren Japonya'daki Aiçi, İwate ve Miyagi eyaletlerindeki 7 tesisinde 11 üretim bandını 8 Temmuz'a kadar durduracak.

Japon firma, haziran ayı küresel bazdaki üretiminin, 750 bine gerileyeceğini tahmin ediyor.

Toyota, Mart 2023'te sona erecek 2022 mali yılı kapsamlı 9,7 milyon küresel araç üretim hedefini ise koruduğunu bildirdi.

Çin'deki tedarik krizi otomotiv sektörünü vurdu: Dev şirketten yeni karar çıktı ile ilgili etiketler Toyota Japonya Üretim durdurma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.