Çin'deki 'Sıfır vaka' politikasının arkasındaki dehşet ortaya çıktı: Zorla kamplara götürdüler

Koronavirüsün çıktığı ülke olan Çin'deki 'Sıfır vaka' politikasının arkasındaki dehşet ortaya çıktı. Son olarak Anyang kentinde 5.5 milyon kişi evlerine zorla kapatılırken, binlerce Çinlinin 'karantina kamplarına' götürüldüğü ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, ülkedeki sert tedbirlerin neden olduğu korkunç durumu ortaya koydu.

Koronavirüs salgınına karşı 'Sıfır vaka' politikası uygulayan Çin'in son hamlesi büyük tartışmalara neden oldu. Xi'an kentinde 13 milyon kişiyi kapsayan karantinadan tartışmalı görüntüler ve bilgiler gelirken Anyang kentinde de sert karantina tedbirleri devreye girdi.

Çin'deki 'Sıfır vaka' politikasının arkasındaki dehşet ortaya çıktı: Zorla kamplara götürdüler

BBC'de yer alan habere göre, kentte iki Omicron vakası çıkmasının ardından 5.5 milyon kişinin yaşadığı kent adeta kilitlendi. Anyang'da yaşayan bazı Çinliler ise binlerce kişinin zorla kamplara alındığını iddia etti. Xi'an kentindeki kamplara götürülenler arasında hamile kadınlar, çocuklar ve yaşlıların olduğu belirtiliyor.

Çin'deki 'Sıfır vaka' politikasının arkasındaki dehşet ortaya çıktı: Zorla kamplara götürdüler - Resim : 2

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DEHŞETİ ORTAYA KOYDU

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ahşap bir yatak ve tuvaletle döşenmiş küçük kutularda iki hafta kadar kalmaya zorlanan insanlar görülüyor. Paylaşılan görüntüler, Pekin yönetiminin 'Sıfır vaka' politikasının neden olduğu dehşeti gözler önüne serdi. Metal kutularda yaşayan kişilerin yiyecek sıkıntısı yaşadıkları gelen haberler arasında yer alıyor.

Çin'deki 'Sıfır vaka' politikasının arkasındaki dehşet ortaya çıktı: Zorla kamplara götürdüler - Resim : 3

Karantina kampına zorla götürülen bir kişi kampta sadece temel ihtiyaçların bulunduğunu belirterek, "Kimse bizi kontrol etmeye gelmedi, bu nasıl bir karantina" dedi. Bir görgü tanığı, 30 otobüsün yerleşkeye geldiğini iddia ederken, bir diğeri bin kişinin transfer edildiğini söyledi.

Çin'deki 'Sıfır vaka' politikasının arkasındaki dehşet ortaya çıktı: Zorla kamplara götürdüler - Resim : 4

20 MİLYON ÇİNLİ KARANTİNAYA ALINDI

Çin'de vaka sayısında yaşanan artış sonrası bazı kentlerde ilan edilen karantinanın boyutu her geçe gün artıyor. Yönetimin aldığı son kararlar sonrası 20 milyon kişi zorla evlerine kapanırken acil ihtiyaç olmayan işletmelerin çalışması ise yasaklandı.

Çin'deki 'Sıfır vaka' politikasının arkasındaki dehşet ortaya çıktı: Zorla kamplara götürdüler - Resim : 5

Son olarak Anyang kentinde çıkan Omicron vakaları sonrası yetkililer sert tedbirler alırken 5,5 milyon kişi evlerine kapanmak zorunda kaldı. Çin'de, salgının Wuhan'da ilk uygulanan tedbirlerden sonra en sert karantina uygulaması yapılıyor.

Çin'deki 'Sıfır vaka' politikasının arkasındaki dehşet ortaya çıktı: Zorla kamplara götürdüler - Resim : 6

Çin'deki 'Sıfır vaka' politikasının arkasındaki dehşet ortaya çıktı: Zorla kamplara götürdüler ile ilgili etiketler Çin Karantina Sosyal Medya anyang karantina kampı Omicron
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.