Çin'deki büyük karantinada evlerine kapananlar isyanda: Açlıkla mücadele ediyorlar

Çin'in Xian kentinde çıkan vakalar sonrası günlerdir uygulanan tam kapanmada evlerinden çıkamayanlar sosyal medyadan isyan etti. 13 milyon kişinin etkilendiği büyük kapanmada evlerinden çıkamayan Çinliler açlıkla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Çin'in Xian kentinde yaklaşık bir haftadır devam eden sokağa çıkma yasağına maruz kalanlar açlıkla mücadele ettiğini söylüyor. Kentte artan vaka sayıları sonrası alınan sert önlemler vaka. sayısının düşmemesi nedeniyle her geçen gün daha da sertleşti. Son alınan kararla kentte araba kullananlara hapis cezası verilecek.

SOSYAL MEDYADA İSYAN ETTİLER

Xian kentinde 13 milyon kişiyi kapsayan büyük karantinaya birçok kişi isyan etti. Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da paylaşım yapanlar evlerinde erzak kalmadığı ve sokağa çıkmadıkları için açlıkla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Wuhan'da salgının ilk çıkışında uygulanan karantinadan sonra en büyük kapanmanın yaşandığı bölgede bu ay içinde toplam 810 vaka tespit edildi. 'Sıfır vaka' politikasının uygulandığı Çin'de vakanın çıktığı yerlerde anında sert önlemler alınarak toplu testler yapılıyor.

Testler şimdiye kadar şehir ve yaş gruplarına yayılmış vakaları gösterdi ve gerçek vakaların tespit edilenlerden çok daha yüksek olabileceğine dair korkuları ateşledi. Toplu testler yapılırken kurallara uymayanlar da gözaltına alınma ve para cezası ile karşı karşıya kalıyor.

 

Çin'deki büyük karantinada evlerine kapananlar isyanda: Açlıkla mücadele ediyorlar ile ilgili etiketler Çin Karantina Xian açlık sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.